Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ivana sa zamilovala do väzňa v cele smrti: Precestovala tisíce kilometrov, plánovala jeho útek! Krutá dohra

(Zdroj: YouTube/SoftWhiteUnderbelly)

INDIANA – Benjamin Ritchie v septembri 2000 zastrelil policajta v Beech Grove v štáte Indiana. Ani táto udalosť nebránila Ivane, aby sa do neho zamilovala. Rozhodla sa opustiť svoj domov vo Švédsku a odcestovať do štátnej väznice v Indiane, aby sa s ním stretla.

Žena precestovala pol sveta, len aby sa mohla stretnúť s odsúdeným vrahom, do ktorého sa zamilovala. Vymyslela šialený plán, aký sa ho pokúsila dostať z väzenia. Hoci Ritchie sedí momentálne v cele smrti, Ivana s ním mohla stráviť celé dni, pretože cestovala z diaľky. „Bola som za ním viac ako desaťkrát," povedala v podcaste Soft White Underbelly. „Vždy, keď som za ním išla, mali sme naplánovaný celý týždeň," dodala. Ivana mohla s vrahom tráviť celé dni, pričom z väzenia odchádzala každý deň o 16:00 poobede.

Ritchieho prenasledovala polícia po krádeži dodávky a on vystrelil z 9 milimetrovej pištole v nádeji, že ho polícia prestane prenasledovať. Jedna z guliek však zasiahla 32-ročného policajta Williama Toneyho a zabila ho. V rozhovoroch po svojom zatknutí tvrdil, že pištoľ počas naháňačky pustil, čo spôsobilo, že pri dopade na zem vystrelila. Ivana videla jeden z rozhovorov a hneď vedela, že je to muž pre ňu.

Povedala: „Nedokážem to vyjadriť slovami – bol to len pocit, ktorý sa vo mne vzbudil, keď som ho videla prvýkrát. Keď som sa mu pozrela do očí, jednoducho som cítila, že s ním chcem byť navždy. Nevedela som si predstaviť život bez neho, takže buď budem s ním, alebo s ním zomriem." Ivana priznala, že to bola láska na prvý pohľad. Myslí si, že Ritchie je výnimočný a nikdy nevidela nikoho, ako je on. „Jeho oči boli také krásne a to, ako sa so mnou rozprával, cítila som sa skvelo. Cítila som sa vďaka nemu krásna a milovaná a mala som pocit, že som jediné dievča na svete," uviedla ďalej.

Ivanina láska bola veľmi silná, preto sa rozhodla dostať Ritchieho z väzenia. Dokonca mala aj plán, že unesie vrtuľník a tým ho dostane na slobodu. Povedala, že neďaleko väznice sídli spoločnosť, ktorá ponúka helikoptérové taxi služby, a jej nápad bol prinútiť pilota, aby pristál na dvore väznice a vyzdvihol Ritchieho. „Dlho sme o tom hovorili. Mali sme systém, ako si písať tajné odkazy v listoch, plánovali sme to,“ povedala. Príbeh však nemal šťastný koniec. Ritchie s jej plánom nesúhlasil. Ivana sa po stroskotaní plánu úteku dostala do hlbokej depresie, v dôsledku čoho sa stala závislou od opiátov a neskôr od heroínu. S Ritchiem sa už nestretáva a snaží sa dať si život do poriadku kvôli svojej dcére.

Viac o téme: VrahCela smrtiútek z väzeniaBenjamin Ritchie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu