Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sériový vrah, ktorý má na svedomí 700 obetí, v mrazivom rozhovore vysmial políciu: Kvôli tomuto vraždil!

(Zdroj: X/Morbidful)

JACKSONVILLE - Sériový vrah, ktorý bol odsúdený za šesť vrážd, je podozrivý z ďalších stoviek obetí. V mrazivom rozhovore sa priznal, že sa hrá so zákonom. Na znepokojujúcich záberoch z výsluchu Ottisa Toola je vidieť, ako sa pri obvineniach vrah smeje.

Ottis Toole sa narodil v Jacksonville na Floride v roku 1947 a vychovávala ho extrémne nábožná slobodná matka a stará mama, informuje portál Biography. V mladom veku prestal chodiť do školy, pretože bol klasifikovaný ako dieťa s poruchou vývoja. V pomerne mladom veku sa začal sa venovať drobnej kriminalite a prvú vraždu spáchal, keď mal 14 rokov. Vtedajší tínedžer si spomína, že ho zbalila predavačka, ktorá ho nútila k sexu. To Toola prinútilo zraziť jej muža vlastným autom.

Jeho skutočná vražedná šnúra sa však začala v polovici 70. rokov, keď sa dal dokopy so svojím komplicom Henrym Lee Lucasom, spolu s ktorým je zodpovední za neuveriteľných 700 vrážd. Tooleova matka zomrela v roku 1981 a po jej smrti údajne zavraždil ďalších deväť obetí v šiestich rôznych štátoch.

Ale až vražda v roku 1984 ho napokon priviedla do väzenia. Mesiac po prvom odsúdení bol Toole obvinený z vraždy Ady Johnsonovej, ktorá mala v čase svojej smrti len 19 rokov. V roku 1991 sa priznal k ďalším štyrom vraždám na Floride a neskôr v roku 1996 zomrel vo väzení.

V mrazivom rozhovore, ktorý sa nedávno objavil na platforme X (predtým Twitter) sa Toole smial, že si už presne nepamätá ku koľkým zločinom sa priznal. Potom povedal, že to robil iba preto, že sa chcel „pohrať so zákonom“. Viac ako desať rokov po jeho smrti, v decembri 2008, polícia oznámila, že definitívne rozhodla - Toole je vinný aj z vraždy syna moderátora americkej relácie Najhľadanejší John Walsh. Polícia odvtedy uviedla, že neverí mnohým Tooleovým priznaniam, takže nie je možné zistiť, koľko ľudí skutočne zabil.

Viac o téme: RozhovorVraždaSériový vrahOttis Toole
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu