Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Trénerka sa podelila o TRI jednoduché spôsoby, ako schudnúť do plaviek: Zabudnite na drastické diéty!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

GEORGIA – Trénerka a poradkyňa na chudnutie Jenna Rizzová poteší všetky ženy, ktoré si chcú vyformovať postavu do plaviek. Podľa jej slov na to stačia tri jednoduché kroky, vďaka ktorým sa do leta zbavia nechcených kilogramov.

„Som fitnes trénerka a tu sú moje tri jednoduché spôsoby, ako schudnúť pred letom,“ hovorí vo svojom videu na TikToku trénerka Jenna Rizzová. Ženám odporúča, aby neočakávali okamžité výsledky. „Za tie roky som sa naučila, že najhoršia vec, ktorú môžete urobiť, je pokúsiť sa dostať z nuly na sto za noc,“ uviedla ďalej. A aké tri jednoduché kroky by mali stačiť na to, aby ste boli do leta fit?

@jennaaaamariee

3 easy things you can start doing today that’ll get you well on your way to losing weight for summer.

♬ Light hip-hop beat/long ver.(1425963) - nightbird_bgm

Motivujte sa výzvou

 „Nemusíte tráviť hodiny v posilňovni, ale mali by ste svoje telo rozhýbať. Spôsob, ako to rada robím so svojimi klientkami, je stanoviť si výzvu,“ prezradila Rizzová. Môže ísť o krokovú výzvu alebo každodenné absolvovanie aspoň 30-minútového cvičenia. „Motivujte sa odmenou alebo cenou,“ pokračovala. Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb odporúča dospelým, aby každý týždeň absolvovali 150 minút stredne intenzívneho cvičenia, napríklad rýchlej chôdze, a aby sa dva alebo viac dní venovali aktivitám, pri ktorých pracujú všetky hlavné svalové skupiny, teda nohy, boky, chrbát, brucho, hrudník, ramená a ruky.

Trénerka sa podelila o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

„Z mnohých rozsiahlych, dobre vykonaných štúdií, je celkom jasné, že 30 minút stredne intenzívnej aktivity po väčšinu dní znižuje riziko predčasného úmrtia a mnohých ochorení, ako je napríklad mozgová príhoda, srdcový infarkt, cukrovka 2. typu a viaceré druhy rakoviny,“ vysvetlil profesor Ulf Ekelund z Nórskej školy športových vied pre denník New York Times. Rizzová hovorí, že ak splníte svoju výzvu a budete cvičiť aspoň 30 minút štyri dni po sebe, mali by ste sa odmeniť napríklad pedikúrou, perličkovým kúpeľom alebo niečím, čo vás poteší.

Dodržiavajte pravidlo jednej naberačky

Trénerka odporúča pridať do jedla naberačku ovocia alebo zeleniny namiesto toho, aby ste sa snažili radikálne zmeniť svoj jedálniček zo dňa na deň. „Je v tom trochu psychológie. Časom sa to bude stupňovať a pomôže vám to robiť pri voľbe jedla v budúcnosti zdravšie rozhodnutia,“ vysvetlila. Americká asociácia srdca odporúča každý deň skonzumovať štyri porcie ovocia a päť porcií zeleniny.

Trénerka sa podelila o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Doprajte si aspoň sedemhodinový spánok

Niekoľko štúdií potvrdilo, že sedemhodinový spánok je pre dospelých zlatou strednou cestou. „Spánok je dôležitý z mnohých dôvodov. Jeho nedostatok môže spôsobiť veľké poruchy vo vašich hormónoch, čo môže viesť k výkyvom nálad, šialeným chutiam a podobne,“ poznamenala Rizzová. Keď si doprajete minimálne sedem hodín spánku, zvýšite prirodzenú schopnosť vášho tela spaľovať tuky.

Viac o téme: ZeleninaOvocie SpánokCvičenieChudnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu