Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Experti na spánok vysvetlili význam PIATICH najčastejších snov: Ak sa vám sníva toto, dávajte si pozor!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Niet pochýb o tom, že to, čo sa vám sníva počas spánku, môže poskytnúť dôležité poznatky o vašom aktuálnom živote. Ak ste sa niekedy zamýšľali nad tým, čo vlastne znamenajú vaše sny, už viac nemusíte. Odborníci odhalili význam najčastejších snov.

Akokoľvek jedinečné môžu byť vaše osobné strachy a obavy, dobrodružstvá za zatvorenými očami často spadajú do niekoľkých veľmi bežných kategórií. S týmto vedomím sa odborníci na spánok z britského obchodu so spálňovým nábytkom BedKingdom podelili o významy snov, s ktorými sa mnohí často stretávajú. Zároveň prezradili, prečo môžu byť relevantné vo vašom bdelom živote.

Experti na spánok vysvetlili
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Pád z výšky

Nepochybne ide o jeden z najdesivejších snov. Aj keď máte pocit, že prudko padáte na zem, v skutočnosti sa prebudíte v bezpečí svojej postele. Experti pre britský denník Daily Star povedali: „Interpretácie tohto typu snov sa sústreďujú na pocity strachu a zraniteľnosti. Pád v snoch môže tiež naznačovať pocity bezmocnosti a preťaženia.“ Je tiež možné, že snívaním o pádoch sa vás snaží podvedomie varovať, aby ste boli opatrní.

Experti na spánok vysvetlili
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Byť niekým prenasledovaný

Podľa odborníkov je hlavnou príčinou tohto typu snov stres a úzkosť. „Ak sa niekto v bdelom živote cíti byť ohrozený, môže sa to premietnuť aj do snov o prenasledovaní. Niekedy môžu tieto sny vyplynúť z pocitov hnevu a sú vnímané ako varovanie, aby ste si dávali pozor na možné hrozby,“ dodali experti.

Experti na spánok vysvetlili
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Strata zubov

Sen o tom, že vám vypadajú zuby, je skutočne veľmi bežný a súvisí s pocitmi neistoty. „Snívanie o vypadávaní zubov môže byť bežne spojené s pocitom neatraktívnosti alebo s negatívnymi myšlienkami na váš imidž,“ priblížili odborníci. Príčinou týchto snov môžu byť aj problémy s komunikáciou, pretože vypadávanie zubov môže sťažiť rozprávanie. Tento typ snov môže spustiť aj nedostatok sebadôvery.

Experti na spánok vysvetlili
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Byť nahý

Tento typ sna môže naznačovať, že sa cítite trochu zraniteľne. „Sny o nahote na verejných miestach, ako je škola alebo práca, zvyčajne vyvolávajú pocity odhalenia, môžu byť tiež vyvolané pocitom, že vás niekto obviňuje. Niekedy však sny o nahote môžu naznačovať, že sa jednoducho cítite dobre taký, aký ste,“ uviedli experti.

Lietanie

Mnohým by sa páčila schopnosť vznášať sa vysoko nad oblaky, ale sny o lietaní môžu byť dosť znepokojujúce a môžu mať viacero zaujímavých významov. „Schopnosť lietať je spojená so slobodou. Ak však vo svojich snoch bojujete alebo sa vám nedarí lietať, môže to znamenať nedostatok sebadôvery,“ priblížili experti. „Ak je v sne niekto iný, boj s lietaním môže poukazovať na to, že vás drží a bráni vám pokračovať vo vašich životných plánoch,“ dodali.

Viac o téme: SpánokSenVýznam snov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu