Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Záhadná maľba zo 16. storočia má dokazovať cestovanie v čase: Tu je vysvetlenie

(Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Prípady, kedy sa ľudia domnievali, že v starom obraze našli dôkazy o cestovaní v čase, neustále pribúdajú. Najnovšie jeden z užívateľov verí, že dinosaury žili spolu s ľuďmi ešte dlho po zásahu asteroidu. Presvedčila ho o tom maľba zo 16. storočia.

V príspevku na Instagrame jeden z užívateľov upozornil na maľbu od Petera·Brucea Galea z roku 1562. Podľa jeho slov vznikla tristo rokov predtým, ako boli k dispozícii informácie o dinosauroch. Sú na nej zachytení ľudia jazdiaci na dinosauroch, čo vzhľadom na známe fakty o vyhynutí týchto pradávnych stvorení znie bizarne.

Pravdou však je, že Gale nielenže nie je autorom obrazu, ale okrem tejto konkrétnej konšpiračnej teórie o ňom nemožno nájsť žiadne informácie. Autorom obrazu Saulova samovražda je flámsky renesančný umelec Pieter Bruegel starší. Zobrazuje udalosti opísané v Biblii - samovraždu kráľa Saula po jeho porážke Filištíncami na vrchu Gilboa.

Naozaj bol namaľovaný v roku 1562 a zobrazuje chlapíkov jazdiacich v pozadí. Zvieratá, na ktorých jazdia, však nie sú dinosaury. Ako mnohí poukázali na Reddite, autor príspevku pravdepodobne nerozoznal ťavy od dinosaurov, a tak vytvoril trochu šialenú konšpiračnú teóriu. Ťavy sa v Biblii naozaj spomínajú v spojitosti s kráľom Saulom a je pravdepodobné, že preto sa ich autor pokúsil zakomponovať do pozadia.

Viac o téme: MaľbaCestovanie v časeObrazDinosaur
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu