Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V tomto meste by ste si na zem odpľuť nechceli: Hrozila by vám pokuta až do 200 eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TERST - Ak kohokoľvek v severojadranskom prístavnom meste Monfalcone prichytia pri pľuvaní na zem, hrozí mu pokuta do 200 eur. Informuje agentúra APA.

Tamojšia starostka Anna Maria Cisintová chce porušovanie slušnosti a čistoty v mesta trestať pokutou od 30 do 200 eur. Zákaz pľuvania nadväzuje na zákaz odhadzovať ohorky cigariet na verejnosti, ktorý začal platiť v minulom roku. Tamojšia mestská polícia za tento priestupok v roku 2023 pokutovala 16 ľudí. 

archívne video

Dvaja mladíci sa pretekali na diaľnici (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Starostka Cisintová za pravicovú vládnu strana Liga sa v Taliansku v poslednom čase opakovane dostáva do centra pozornosti. V meste sa počas Vianoc zišlo zhruba 8-tisíc moslimov na proteste proti zatvoreniu ich modlitebných centier v meste, ktoré presadila starostka. "Sme moslimovia a sme Taliani," zdôraznili.

Cisintová pri zatvorení centier argumentovala porušením bezpečnostným noriem, a tým, že v nich bol ospevovaný fundamentalistický terorizmus. Starostka v otvorenom liste počas minulého leta vyzvala moslimskú komunitu na dodržiavanie "západných plážových zvykov", aby sa moslimky nekúpali v mori "oblečené". Vyhrážala sa vydaním zákazu pre burkiny, celotelové plavky, ktoré moslimkám pri mori zakrývajú celé telo okrem tváre a koncov končatín.
 

Viac o téme: ZemPolícia Pokuta Cestovanie TalianskoPľuvaniePrístavné mestoMonfalcone
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu