Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Muž pri odstraňovaní švába takmer prišiel o strechu nad hlavou: Použil insekticíd a... Toto nikdy nerobte!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KUMAMOTO – Mať hmyz v dome nie je nič príjemné. Mnohí preto siahajú po insekticídoch. Jeden muž však zistil, že to nemusí byť najlepšie riešenie. Pri použití takéhoto príspevku takmer prišiel o život. Incident síce znie šokujúco, no podľa odborníkov nie je ani zďaleka ojedinelý.

Úradníci uviedli, že v nedeľu 10. decembra sa 54-ročný japonský občan pokúšal zabiť švába. Použil insekticíd, ktorý spôsobil, že jeho byt doslova vybuchol. K incidentu došlo v meste Kumamoto na ostrove Kjúšú. Krátko pred polnocou muž vo svojom byte zbadal švába a vedel, že sa ho musí okamžite zbaviť. Noviny Mainichi Shimbun uviedli, že muž nastriekal obrovské množstvo insekticídu v snahe vyhladiť tvora. Len minútu po tom, čo sa pokúsil zabiť švába, došlo k výbuchu, ktorý následne vyrazil balkónové okno.

Muž pri odstraňovaní švába
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Polícia tiež uviedla, že mimoriadne nešťastná udalosť viedla k tomu, že muž utrpel ľahké zranenie. Následné vyšetrovanie výbuchu odhalilo stopy po popáleninách v blízkosti kotatsu,  japonského vykurovacieho stola. Aj keď tento incident môže znieť bizarne, Národné centrum pre spotrebiteľské záležitosti Japonska uviedlo, že dostalo viacero správ o výbuchoch, ktoré súviseli s insekticídom. Ten ľudia údajne nastriekali na hmyz v blízkosti elektrických zásuviek. 

Napríklad elektrické zásuvky, motory alebo obnažené vedenie predstavuje potenciálnu hrozbu úrazu elektrickým prúdom pre osoby, ktoré aplikujú pesticídy na báze vody. „Plamene plynu z ohrievačov a spotrebičov môžu zase zapáliť horľavé pesticídy na báze ropy,“ napísal emeritný profesor entomológie na Floridskej univerzite Philip Koehler. V USA napríklad žena v Cincinnati v štáte Ohio podpálila celý svoj dom po použití alkoholu v blízkosti otvoreného ohňa. Snažila sa zabiť ploštice.

Viac o téme: ŠvábJaponskoMužInsekticíd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu