Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Lekárov šokoval nezvyčajný prípad: Pacientovi v hrubom čreve našli neporušenú... pozrite sa na to!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

COLUMBIA - Množstvo lekárov má vtipné príhody o tom, čo všetko našli v črevách pacientov. Zvyčajne vedia, ako sa predmet dostal do tela. To ale nie je prípad šesťdesiattriročného muža z amerického štátu Missouri, ktorému lekári našli v hrubom čreve neporušenú muchu. Votrelca odhalili vďaka kolonoskopii.

Keď konzumujete napríklad ovocie alebo zeleninu, môže sa stať, že aj napriek dôkladnému umytiu prehltnete drobný hmyz. Zvyčajne ho však rýchlo rozložia žalúdočné šťavy. Prípad staršieho nemenovaného pacienta preto lekárov úprimne šokoval.

Muž, ktorý trpel vysokým krvným tlakom, astmou a tinnitom, sa dostavil na kolonoskopiu. Lekári okrem stredne ťažkej pankolonickej divertikulózy, piatich polypov hrubého čreva a hemoroidov našli aj muchu visiacu v priečnom hrubom čreve. Nehýbala sa, ani keď ju lekár vykonávajúci vyšetrenie postrčil.

"Pacient si nebol istý, ako sa mucha dostala do jeho hrubého čreva," vysvetlili autori správy zverejnenej v časopise The American Journal of Gastroenterology. Podľa nich je takýto nález vzácny a záhadný. "Deň pred zákrokom pacient konzumoval číre tekutiny. Dva dni pred zákrokom jedol na večeru pizzu a šalát, ale nespomína si na muchu v jedle," dodali odborníci.

Viac o téme: PacientMuchaKolonoskopia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu