Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Školáčky v roku 1923 presne predpovedali, aký bude život v roku 2023: Ich slová vás dostanú

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: X/100YearsAgoLive)

LONDÝN - Niet pochýb o tom, že svet sa od roku 1923 veľmi zmenil. Napriek tomu sú predpovede londýnskych školáčok o tom, aký bude život o sto rokov neskôr, rovnako pôsobivé, ako aj mrazivé. Ľudia priznali, že dievčatá predpovedali budúce udalosti naozaj trefne.

Na sociálnej sieti X sa objavil záber výstrižku novín pochádzajúci z roku 1923. Obsahuje názory dievčat zo základnej školy Wood Green v Londýne o tom, ako bude vyzerať život o sto rokov neskôr. Podelili sa o niekoľko prekvapivých predpovedí, ktoré sa aspoň čiastočne naplnili.

Podľa výstrižku, ktorého pôvod nie je známy, dievčatá napísali esej o veciach, ktoré budú môcť mať o sto rokov. "Ženy budú nosiť nohavice. V domácnosti budú hrať tenis, zatiaľ čo muži zostanú doma s deťmi," znie jedna predpoveď. "Učitelia sa nebudú zabávať s hlúpymi deťmi, pretože každé dieťa bude vedieť abecedu a narátať do tridsať alebo dokonca sto," napísali dievčatá. "Ženy sa stanú čo najviac mužnejšími," znela posledná predpoveď.

Odkedy bol výstrižok uverejnený, sa rodové normy a identity do určitej miery narušili, pričom v súčasnosti už nepanuje taká silná predstava o tom, že muži majú chodiť do práce a ženy sa musia doma starať o deti. Tieto meniace sa normy sú sprevádzané rôznymi spoločenskými názormi na rodovú plynulosť v porovnaní s obdobím, keď školáčky písali o budúcnosti.

Školáčky v roku 1923
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Ľudia rýchlo komentovali presnosť predpovedí, ktoré sa udiali za posledné storočie a mnohí ich ocenili. "Toto je prvýkrát, čo som videl jednu z tých storočných predpovedí budúcnosti, ktoré boli čo i len trochu pravdivé," uviedol jeden užívateľ. "Bláznivé, koľko toho predpovedali," pridal sa ďalší. 

Viac o téme: BudúcnosťPredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu