Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Počuli ste o Aljašskom trojuholníku? Zmizlo v ňom viac ako 20 000 ľudí! Záhada, ktorá už desaťročia máta ľudí

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube/HISTORY)

ALJAŠKA - Pravdepodobne všetci poznajú legendu o Bermudskom trojuholníku. Oblasť s rozlohou 500 000 kilometrov štvorcových v severnom Atlantickom oceáne údajne môže za straty niekoľkých lietadiel a stoviek lodí. Aj preto ju obklopuje množstvo konšpiračných teórií. Počuli ste však už o Aljašskom trojuholníku?

Napriek tomu, že väčšina z nás o Aljašskom trojuholníku nič nevedia, v skutočnosti je to miesto, kde zmizlo už množstvo osôb. Ide o územie divočiny medzi Utqiagvik, Anchorage a Juneau, ktorému sa v posledných rokoch hovorí aj "Aljašský bermudský trojuholník". 

Oblasť sa prvýkrát dostala do pozornosti verejnosti v októbri 1972, keď na ceste z Anchorage do Juneau náhle zmizlo malé lietadlo, informuje portál The Manual. Nenašli sa žiadni jeho pasažieri ani žiadne trosky, a to napriek viacnásobnému pátraniu, ktoré trvalo takmer polroka. V nasledujúcich rokoch havarovali v Aljašskom trojuholníku ďalšie lietadlá, zatiaľ čo turisti odtiaľ bez stopy mizli. Od roku 1972 tam podľa History Channel zmizlo viac ako 20 000 ľudí vrátane významných predstaviteľov ako vedúci Snemovne reprezentantov Thomas Hale Boggs starší. 

Nick Begich, kongresman Aljašky, bol tiež na palube letu z Anchorage do Juneau spolu s pobočníkom Russellom Brownom a pilotom Donom Jonzom. Po rozsiahlom pátracom úsilí neboli objavené žiadne telá ani lietadlo, čo mnohých viedlo k špekuláciám o tom, čo sa stalo. 

Ďalším záhadným prípadom bol Gary Frank Sotherden, 25-ročný Newyorčan, ktorý v polovici 70. rokov minulého storočia lovil v aljašskej divočine. Nikdy sa nevrátil domov, hoci lebka pozdĺž rieky Porcupine na severovýchodnej Aljaške nájdená v roku 1997 poskytla niekoľko odpovedí. Úrady dospeli k záveru, že lebka patrila Sotherdenovi, ktorého s najväčšou pravdepodobnosťou zabil medveď. 

Počuli ste o Aljašskom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Oblasť je plná nedotknutej divočiny, horských masívov a chladného počasia, ako aj množstva medveďov. To však veľa ľudí nezastavilo v otázke, či sú tieto zmiznutia prirodzené alebo nadprirodzené. Mnohí špekulujú o tom, či za zmiznutiami nie sú mimozemské aktivity, energetické víry či indiánske mýtické stvorenia. Ale možno, podobne ako Bermudský trojuholník, ani táto záhada nebude nikdy vyriešená.

Viac o téme: ZmiznutieZáhadaAljaškaAljašský trojuholník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu