Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Vodiči zúria, takto ich obec chce donútiť, aby rešpektovali povolenú rýchlosť: FOTO bizarného spomaľovača

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LOIRE-AUTHION - Hovorí sa, že účel svätí prostriedky. Podľa tejto zásady sa riadia pri riešení dopravnej situácie aj predstavitelia obce Loire-Authion, ktorá sa nachádza neďaleko mesta Angers vo Francúzsku. Na spomalenie cestnej premávky chcú totiž využiť veľmi bizarný spôsob, ktorý momentálne testujú v praxi.

Predstavitelia obce Loire-Authion sa v jej časti Baune pustili do boja s nedisciplinovanými vodičmi veľmi netradičným spôsobom. Na križovatkách tvaru T totiž pribudli kľukaté čiary, ktoré majú motoristov prinútiť, aby šliapli na brzdu a spomalili. Týmto spôsobom reagovali na skutočnosť, že väčšina vodičov nerešpektovala povolenú rýchlosť 30 km/h. 

 

[Sécurité du centre bourg] Le marquage au sol indiquant la future zone a 20km/h partagé entre voitures et piéton à commencer à prendre forme 😊

Posted by Ça bouge sur Bauné on Wednesday, July 12, 2023

Podľa starostky Audrey Revereaultovej  je toto vizuálne rušivé značenie zatiaľ v štádiu testovania a úrady čakajú na to, do akej miery bude účinné. Šéf regionálneho úradu Jean-Charles Prono doplnil, že "ľudia jazdia rýchlo a je komplikované prinútiť ich, aby spomalili na základe funkčných dopravných značiek". Podľa neho bol tento návrh realizovaný namiesto spomaľovacích pásov, ktoré by vytvárali príliš veľký hluk. 

Z mätúceho dopravného značenia však nie sú nadšení miestni obyvatelia. Jedna z nich na Facebooku uviedla, že sa jej z tohto dizajnu "obracia žalúdok ako pri morskej chorobe". Mnohí s ňou súhlasili, pričom ďalší doplnil: "Úprimne povedané, bol som veľmi prekvapený a moja pozornosť ako vodiča bola narušená, pretože som premýšľal nad tým, kam mám ísť, či sa zmenil smer premávky atď." Niektorí si taktiež myslia, že tieto čiary budú mať presne opačný efekt. "Myslím si, že to bude nebezpečnejšie ako čokoľvek iné," domnieva sa jedna osoba. 

Viac o téme: VodičDopravná značkaSpomaľovačLoire-Authion
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu