Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Kamaráti počas túry narazili na šokujúci výjav: Pozrite, čo sa krčilo pri jaskyni! Ostali v nemom úžase

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BLANKENBURG - Gina Weissová (31) a jej priateľ Tobi (38) upozornili na prítomnosť záhadného vlčieho muža s oštepom, ktorého spozorovali počas potuliek lesom v blízkosti mesta Blankenburg v Nemecku. V minulosti boli v súvislosti s týmto miestom zaznamenané viaceré podobné prípady.

Dvojicu turistov upútal počas výletu muž ozbrojený oštepom, ktorý sa krčil pri piesočných jaskyniach.  Hľadeli na neho asi desať minút a on ich celý čas pozoroval. Nepokúšal však s nimi nadviazať žiadnu komunikáciu. "Keď sme prišli k piesočným jaskyniam, uvideli sme vlčieho muža. Stál vysoko a v ruke držal dlhú drevenú palicu ako kopiju. Nespúšťal z nás oči, nič nehovoril. Bol špinavý ako nejaký človek z historickej knihy o dobe kamennej," uviedla Weissová. 

Nie je to prvý raz, čo sa objavilo podozrenie, že v blízkosti mesta Blankenburg žije vo voľnej prírode vlčí muž. Za posledných päť rokov sa z času na čas objavili správy o pozorovaní záhadného človeka. Záchranné zložky informovali, že v minulosti našli dôkazy o tom, že tam niekto žije, vrátane miest, kde niekto zakladal oheň a robil si z konárov prístrešky. Šéf miestneho hasičského zboru Alexander Beck doplnil, že na základe toho, čo našli v uplynulých rokoch, "niekto zjavne vie, ako žiť vonku a dokáže sa prispôsobiť meniacim sa ročným obdobiam"

Objavili sa aj správy o mužovi v kožušinách, ktorý číhal v lese, ale vždy, keď ho ľudia zbadali, utiekol. V marci tohto roku zas turisti tvrdili, že videli vlčieho muža a oheň, ktorý založil v lese, ale keď záchranári prehľadali oblasť, našli len stopy po starých ohniskách. Nový fotografický dôkaz Giny a Tobiho je najjasnejším náznakom, že v lesoch v okolí Blankenburg niekto naozaj žije. Nie všetci ale zdieľajú rovnaký názor. Jeden z dobrovoľných hasičov povedal, že údajný vlčí človek žijúci ďaleko od civilizácie je nezmysel a s najväčšou pravdepodobnosťou ide len o žart. 

Viac o téme: ZáhadaBlankenburgVlčí muž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu