Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Odkaz na aute vodičky v Chorvátsku sa stal hitom: Slováci, čítajte! Je určený aj mnohým z vás

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZÁHREB - Každý, kto bol na dovolenke v Dalmácii, vie, že tamojší vodiči sú pomerne netrpezliví a svoju frustráciu si radi vybíjajú na klaksónoch. Jedna vodička sa preto rozhodla, že si na zadné sklo auta nalepí odkaz pre ostatných účastníkov cestnej premávky.

V skupina na Facebooku s názvom Prometne zgode i nezgode, ktorá sa venuje aktuálnym informáciám o nehodách, ale aj rôznych bizarnostiach na cestách, sa objavila zaujímavá fotografia. Zachytáva vozidlo, ktoré má na zadnom skle nalepený odkaz. Ten je určený netrpezlivým účastníkom cestnej premávky, ktorí pri pomalej jazde radi trúbia.

Vodička ostatným odkazuje, aby ešte netrúbili a zostali trpezliví. Celý odkaz napísala veľkými písmenami, aby bol výrazný a každý ho videl. Hoci by sa v niektorých prípadoch zišiel aj na slovenské cesty, práve tie chorvátske sú preslávené netrpezlivými vodičmi, ktorí neváhajú používať klaksóny.

Ľuďom sa tento nápad páči. "Je to podľa mňa skvelé a každý by mal takéto označenie v premávke rešpektovať," myslí si jeden z užívateľov. Našli sa však aj takí, ktorých príspevok príliš neočaril a podobné problémy ich nezaujímajú. Iný poznamenal, že vodička má v odkaze pravopisné chyby, preto teraz pravdepodobne jazdí na kurz pravopisu.

Viac o téme: VodičkaOdkazChorvátskoAuto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu