Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Turisti pri slávnej Fontáne di Trevi zostali v šoku: Žena vliezla dnu a... veď to je šialené!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Na Twitteri sa objavilo video, ktoré zachytáva ženu kráčajúcu cez legendárnu Fontánu di Trevi v Ríme, kde si chcela naplniť fľašu s vodou. Okoloidúci boli celým výjavom zmätení. V júni došlo v Taliansku tiež k incidentu, ktorý spôsobil turista. Istý mladík vtedy vyryl svoje meno kľúčmi do stien Kolosea.

Vo videu, ktoré koluje na sociálnych sieťach, je vidno neznámu ženu, ako stojí pri Fontáne di Trevi a plní si fľašu vodou. Úplne ignorovala upozornenia okolo pamiatky, ktoré zakazujú chodiť po nej či plávať v nej. Čo je však zakázané a čo dovolené, turistke pripomenul policajt, ​​ktorý na konci videa pristúpil k nej a upozornil ju, že jej správanie je nevhodné.

Keď žena, oblečená v bielych nohaviciach a modrom tričku, prechádza okolo fontány, okoloidúci sa len neveriacky pozerajú. "Pomyslel som si, že je to šialené, a okamžite som začal nakrúcať," povedal autor videa Lex Jones pre Daily Mail. Ostatní okolo neho boli vzhľadom na prísne pravidlá rovnako zmätení. "Všade boli nápisy, že to nie je povolené," dodal Jones.

Keď žena naplnila fľašu vodou, otočila sa a vyšla z fontány, akoby sa nič nestalo. Policajtovi sa snažila vysvetliť svoju stranu príbehu a vlastne nechápala, prečo sa dostala do problémov. S odhadovanými 10,5 miliónmi návštevníkov ročne je Fontána di Trevi jednou z najväčších turistických atrakcií v celom Taliansku. Tento prípad pripomína júnový incident, pri ktorom turista vyryl kľúčmi svoje meno do steny rímskeho Kolosea.

Viac o téme: DovolenkaTuristkaRímTalianskoFontána di Trevi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu