Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Študentka (23) letela späť z dovolenky, keď dostala správu na WhatsApp: Vyrazila jej dych

(Zdroj: Twitteri/hansmeths)

ABÚ ZABÍ - Študentke, ktorá sa vracala z dovolenky v Abú Zabí, poslal zamestnanec leteckej spoločnosti správu. Prirodzene ju to zmiatlo a chcela vedieť, odkiaľ získal jej telefónne číslo. Nakoniec zistila, že si ju pracovník našiel v internom systéme. Aerolinky už incident vyšetrujú.

Hannah Smethurstová bola na ceste domov z metropoly Spojených arabských emirátov. Letela spoločnosťou Etihad Airways. Prešla letiskom a odovzdala pas na kontrolu. Keď však stála v rade na nástup, dostala správu na WhatsAppe z neznámeho čísla. O nepríjemný zážitok sa podelila na Twitteri. "Ahoj. Videl som ťa v Abú Zabí," písalo v správe. "Ako ste získali toto číslo?" spýtala sa zmätená žena. 

 

Hannah Smethurst said "it's completely put me off travelling alone and I definitely won't use Etihad again"

Posted by MyPreston on Friday, June 23, 2023

"Prepáč," odpísal neznámy, ale študentka University of Greenwich stále trvala na svojej otázke. "Hľadal som ťa v systéme," znela odpoveď. "Akom systéme?" opýtala sa Hannah s tým, či jej číslo získal prostredníctvom hotelovej alebo leteckej spoločnosti. Dozvedela sa, že neznámy je pravdepodobne pracovníkom aeroliniek, s ktorými letela. "Prepáč za problémy. Ak ťa vyrušujem, len ma zablokuj. Pre informáciu, môžeš nastúpiť na svoj let," zneli posledné správy. 

Smethurstová bola úprimne šokovaná. "Chlap, ktorý pracuje pre Etihad Airways, zneužil moje osobné údaje, ktoré našiel cez databázu leteckých spoločností po tom, čo videl môj pas," vysvetlila. Táto skúsenosť v nej vyvolala obavy o svoju bezpečnosť. Prezradila tiež, že keď incident nahlásila, zamestnanci tomu spočiatku odmietali uveriť. Manažér jej napokon ponúkol možnosť oznámiť všetko na polícii, ale varoval ju, že bude musieť čakať 24 hodín na ďalší priamy let do Manchestru. 

Aerolinky informovali, že nepríjemný incident už začali vyšetrovať. "Náš tím bol v kontakte s hosťom a Etihad začali vyšetrovanie hneď, ako sa dozvedeli o nevhodnom správaní zamestnanca dodávateľa tretej strany. V dôsledku vyšetrovania bol disciplinárne potrestaný. Súkromie a bezpečnosť našich klientov sú našou prioritou číslo jedna a úprimne sa ospravedlňujeme za spôsobenú ujmu," píše sa v oficiálnom stanovisku. 

Viac o téme: ŠtudentkaLetLetecká spoločnosťEtihad Airways
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu