Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Exorcista prehovoril o svojom najhoršom zásahu: To, čo ste videli v tomto horore, som zažil na vlastné oči

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DETROIT - Otec Carlos Martins tvrdí, že počas svojej "vojny proti diablovi", kedy vyháňal démonov z nevinnej obete, bol napadnutý a musel podstúpiť dve operácie. Okrem toho prezradil, že scény, ktoré možno vidieť v horore Vyháňač diabla, sú pravdivé. Sám vraj veľa z nich videl na vlastné oči.

Kňaz tvrdí, že mu démon pri brutálnom exorcizme rozbil lebku. Otec Carlos Martins z amerického Detroitu v Michigane prirovnal vyháňanie démonov k boju proti diablovi. Tvrdí, že pri jednom exorcizme utrpel také ťažké zranenia, že ho museli operovať. Ako ale vysvetlil v podcaste Reason & Theology, toto je pre neho bežná realita. "Raz ma napadli pri exorcizme a moja lebka bola tak poškodená, že som potreboval dve operácie. Vy ako exorcista stojíte medzi obeťou a démonom, správne, robíte zo seba cieľ," priblížil.

Podľa jeho slov exorcisti robia všetko, čo je v ich silách, aby znížili možnosť útoku a zmiernili následky. Zároveň si ale uvedomuje, že aj on sám je zraniteľný. "Keď ideme čeliť diablovi, ideme do vojny. Taká je realita," vysvetlil.

Martins si uvedomuje, že jeho úlohou je pomôcť trpiacej obeti. Nestráca preto drahocenný čas presviedčaním skeptikov a ľudí, ktorí si myslia, že nič také ako posadnutie a diabol neexistuje. "Mojou úlohou ako exorcistu nie je vysvetľovať skeptikovi alebo mu dokazovať, že diabol existuje. Ako kňaz kážem Boha, kážem Ježiša Krista, nekážem diabla." 

 

Dear Friends, After several years of development, I am pleased to announce the release of “The Exorcist Files,” an...

Posted by Carlos Martins on Tuesday, January 17, 2023

Carlos okrem toho prezradil, že kultový horor Vyháňač diabla z roku 1973 je úplne pravdivý. Sám údajne videl, ako ľudia posadnutí diablom levitovali. Tiež spomenul, že ľudia posadnutí démonmi často zvracajú. Pamätá si na jedno obzvlášť nechutné posadnutie, kedy démon nútil svoju obeť jesť ľudské výkaly zo záchodovej misy. "To, čo Hollywood vykreslil vo filme Vyháňač diabla, levitácie, zvracanie, pľuvanie na kňaza, to všetko pre mňa nebolo iba filmom. Videl som to na vlastné oči," dodal kňaz. 

Viac o téme: DiabolExorcizmusVyháňanie diabla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu