Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Z PREDPOVEDE Billa Gatesa z roku 1995 išli ľudia do kolien: Už sa dosmiali, do bodky sa splnila!

(Zdroj: Youtube/Letterman)

NEW YORK - Miliardár Bill Gates sa stal v roku 1995 terčom posmeškov keď v televíznom rozhovore uviedol, že internet sa stane v budúcnosti pre ľudstvo kľúčovou záležitosťou a hovoril o ňom ako o "veľkej veci". Archívne zábery kolujú na internete a po takmer tridsiatich rokoch nevyvolávajú len úsmev, ale aj obdiv nad vizionárskymi schopnosťami jedného z najbohatších mužov našej planéty.

Keď Bill Gates v roku 1995 v televízii vyhlásil, že internet ovplyvní v budúcnosti všetky sféry nášho života, z publika sa ozýval hlasný smiech. Po takmer troch desaťročiach je jasné, že sa znovu potvrdilo porekadlo, ktoré hovorí, že "kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie". Archívne video sa objavilo na Twitteri už v roku 2021, keď ho zverejnil Elon Musk. V krátkom klipe zverejnenom na Twitteri vidieť Jasona Calacanisa, ako sleduje starý program The David Letterman Show, kde sa moderátor Gatesa pýta: "A čo internet? Viete o tom niečo?" Na to on odpovedá: "Jasné." 

Publikum sa smeje, keď sa moderátor spýtal, čo to vlastne je. Miliardár vysvetlil: "No, stane sa to miestom, kde ľudia zverejňujú informácie, takže každý môže mať svoju vlastnú domovskú stránku, budú tam spoločnosti, najnovšie správy...je to divoké. Môžete posielať ľuďom elektronickú poštu. Je to veľká novinka." 

Lettermana to však zrejme nepresvedčilo. Priznal, že celej veci celkom nerozumie a povedal, že je ľahké kritizovať niekoho, kto je nie je znalec. "Ale pamätám si, že pred pár mesiacmi som počul, že na internete alebo na nejakej počítačovej platforme budú vysielať bejzbalový zápas. Počúvate teda bejzbalový zápas na počítači a ja som si len pomyslel: Hovorí vám niečo rádio?" V tomto momente zavládol medzi divákmi obrovský smiech. Gates sa pokúsil vysvetliť rozdiel medzi týmito dvoma technológiami, ked uviedol, že nie je veľký. "Bejzbalový zápas však budete môcť počúvať, kedykoľvek budete chcieť." 

Po zverejnení videa sa Musk opýtal: "Vzhľadom na takmer nepredstaviteľnú povahu súčasnosti aká bude budúcnosť?" Príspevok tak mnohých prinútil zamyslieť sa. "Ohromuje ma, že sa to všetko stalo. Za menej ako jeden život sme sa dostali od žiadneho internetu k takému obrovskému pripojeniu a príležitostiam," poznamenal jeden užívateľ. Iný doplnil: "Nikdy neberte vážne nikoho, kto pochybuje o ľudskej vynaliezavosti. Ľudské bytosti dokážu všetko." 

Viac o téme: Internet Bill GatesElon Musk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu