Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Slovenka zažila na pláži počas dovolenky šok: Keď zbadala, čo tam venčí miestny obyvateľ...!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KALUTARA - Ostrovnú tropickú Srí Lanku obýva približne päťtisíc slonov, čo je asi desať percent celosvetovej populácie. Stretnúť tam slona je teda štatisticky vysoko pravdepodobné, a to aj na miestach, kde by ste ich nečakali. Aspoň nie ako slovenská turistka.

Vaše tipy

Slony na Srí Lanke sa majú veľmi dobre, nehrozí im takmer žiadne nebezpečenstvo, pretože sú tu totiž považované za posvätné zvieratá. Vo veľkých populáciách ich možno ľahko nájsť na lúkach, sem-tam sa ale nejaký mimoriadne aktívny jedinec ocitne aj v blízkosti ľudských obydlí. Nejeden miestny obyvateľ má skúsenosť s tým, ako mu slon vbehol priamo do domu a zanechal po sebe zbúranú stenu. Podľa fotky, ktorú sme dostali od Katky, si však niektoré slony s domácimi mimoriadne rozumejú. Počas návštevy pláže na nedávnej dovolenke zachytila, ako istý Srílančan "venčil" obrovského slona. 

Slovenka zažila na pláži
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Slovenka zažila na pláži
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Zažili ste počas dovolenky nejaké bizarné situácie, ktoré ste si stihli zdokumentovať? Podeľte sa s nami o fotografie či videá, aj s krátkym opisom udalosti, na tipy@topky.sk.

Viac o téme: DovolenkaPlážSlonSrí Lanka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu