Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Recenzia turistu o výstupe na najvyšší vrch obletela internet: Žiadna krčma ani WC a ďalšie perly!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

EDINBURGH - Pred návštevou nových miest si zvyknú mnohí turisti najprv prečítať recenzie návštevníkov. Ak ste do vašich cestovateľských plánov zaradili škótsku horu Ben Nevis, snáď vás neodradí názor, ktorý na portáli TripAdvisor zverejnil istý užívateľ. Výstup na vrch totiž vykreslil ako hotovú katastrofu.

Návštevníkov cestovateľského webu TripAdvisor zabáva recenzia hodnotiaca výstup na najvyšší vrch Veľkej Británie. Pod menom GrimTraveller ju zverejnil neznámy turista, pričom zdôraznil, že si nič podobné v budúcnosti nezopakuje. Výstup na Ben Nevis opísal ako náročný, jeho priateľka si počas neho dokonca poplakala. Vraj si nevie predstaviť, že za takýto výstup by pýtali peniaze. 

Recenzia turistu o výstupe
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TripAdvisor)

Stúpanie podľa užívateľa trvalo príliš dlho a posledná časť bola obzvlášť strmá a náročná. "Keď sme sa dostali na vrchol, nebolo tam nič. Na vrchu Snowdon vo Walese je aspoň krčma a toalety. Našťastie sme si priniesli nejaké sendviče a nápoje," píše sa v príspevku. Sklamanie sa týmto však ani zďaleka neskončilo, pretože "hore bolo zamračené, nebolo nič vidieť a návrat dolu bol nudný a trval príliš dlho"

Pohľad z vrcholu Ben Nevisu
Zobraziť galériu (3)
Pohľad z vrcholu Ben Nevisu  (Zdroj: pixabay.com)

Z rozprávanie mladíka ďalej vyplýva, že jedinou svetlou stránkou výletu bol návrat do penziónu. "Bolo veľkou úľavou vrátiť sa do nášho penziónu vo Fort William, dať si horúci kúpeľ a vychutnať si potešenie zo splachovacieho záchodu a mäkkého toaletného papiera." Recenzia bola síce zverejnená ešte v októbri 2014, ale užívatelia sa k nej opakovane vracajú. 

Viac o téme: TuristaRecenziaBen Nevis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu