Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Muž dovolenkoval pri jazere Loch ness: Až doma zistil, aké monštrum v ňom plávalo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LOCH NESS - Lochnesská príšera, ktorej sa hovorí aj Nessie, patrí k jednej z najväčších záhad Škótskej vysočiny. Najnovšie túto tému oživili fotografie, ktoré zverejnil Steve Challice z anglického Southamptonu. Fanúšikovia lochnessky sú nadšení a tvrdia, že ide o presvedčivý dôkaz jej existencie. No vysvetlenie je zrejme oveľa racionálnejšie.

Stevove fotky vznikli ešte vlani v septembri, keď bol v Škótsku na dovolenke. Z brehu jazera Loch ness oproti zámku Urquhart sa mu podarilo zachytiť obrovské monštrum plávajúce po hladine. Challice odhaduje, že mohlo merať približne 2,5 metra. "Možno to bol sumec, ale neviem to na sto percent. Tak som tie fotografie zverejnil, aby mi niekto pomohol identifikovať, čo to je. Podľa mňa ide o veľkú rybu, ktorá sa dostala do jazera z mora. Možno jeseter," uviedol.

Autor záberov ešte chvíľu čakal, či sa živočích znovu neobjaví na hladine, no nič také sa nestalo. Nad fotkami si vôbec nelámal hlavu. Až nedávno, keď ich triedil doma, kde trávil čas kvôli karanténnym opatreniam, si všimol, čo vôbec odfotil. 

Babička s vnučkou si máčali nohy v jazere, keď si všimli niečo záhadné: Veď to musela byť...!

Viacerí užívatelia sú presvedčení o tom, že Steve zachytil legendárnu príšeru. Autor blogu Loch Ness Mystery Roland Watson sa už vyjadril, že ide o najlepšie a najdôveryhodnejšie fotografie Nessie. Skontaktoval sa už aj s ich autorom, ktorý ho ubezpečil, že fotky nijako neupravoval. Užívatelia však podotýkajú, že v tomto prípade netreba za fotkami hľadať žiadnu záhadu a s najväčšou pravdepodobnosťou ide len o obrovskú rybu. 

Viac o téme: Loch nessNessieLochnesská príšera
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu