Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Zomrel jogín, ktorý vraj 80 rokov nejedol ani nepil: Skúmali ho lekári, vyrazil im dych

Prahlad Džani Zobraziť galériu (2)
Prahlad Džani (Zdroj: Profimedia)

DILLÍ - Vo veku deväťdesiat rokov zomrel v Indii Prahlad Džani, jogín, ktorý o sebe tvrdil, že posledných osemdesiat rokov nejedol ani nepil. Toto tvrdenie sa bezvýsledne lekári snažili potvrdiť alebo vyvrátiť.

"Zomrel na starobu v utorok ráno vo svojom domove," uviedol Džaniho sused z malej dediny v západoindickom štáte Gudžarát, podľa ktorého bol jogín prevezený do nemocnice, kde už ale lekári len konštatovali jeho smrť. 

FOTO Zomrel jogín, ktorý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Asét s dlhými fúzami tvrdil, že ako malému chlapcovi sa mu zjavila bohyňa a zbavila ho potreby jesť a piť. Na prežitie mu vraj stačila len meditácia. Či Prahlad dlhé desaťročia naozaj nič nekonzumoval, nie je možné overiť. Podľa lekárov ale ľudské telo podobný pôst prežiť nemôže. 

Joga majster odhalil na VIDEU tajný recept: Desaťročia nebol prechladnutý, rutina len pre odvážnych

Jogín sa podrobil vedeckým pozorovaniam dvakrát - v roku 2003 a 2010. Počas druhého testovania ho dva týždne 24 hodín denne sledoval pomocou kamier tím indických lekárov. Džani počas tejto doby nielenže nejedol a nepil, ale sa ani nevyprázdňoval. "Tento fenomén zostane záhadou," vyhlásil vtedy neurológ z odbornej skupiny.

Viac o téme: JogínPrahlad džani
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu