Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Deti vylúčené z kolektívu začínajú so sexom skôr

MONTREAL - Deti vylúčené z kolektívu spolužiakov alebo tí, na ktorých si zasadnú učitelia, údajne začínajú so sexom už okolo trinásteho veku života. To potom podľa profesorky Mary Brendgenovej z Montrealu platí o niečo viac pri dievčatách ako pri chlapcoch.

Z 312 kanadských detí, ktoré boli sledované po dobu 7 rokov na základnej škole, so sexom v trinástich rokoch začalo asi 17 percent. Väčšinou takto skoro svoj sexuálny život nastupujú jedinci, ktorí boli tzv. outsidermi v triede. Zo svojho kolektívu ich buď vylúčili sami spolužiaci, alebo ich slovne napádali učitelia, ktorí si na nich zasadli.

U dievčat neobľúbených v kolektíve potom profesorka Brendgenová zistila, že k sexu pristupovali veľmi skoro, aby si zvýšili sebavedomie. Vidia v tom totiž spôsob, ako sa stať populárnymi. Jedinci neobľúbení u učiteľov zase v sexe vidia spôsob rebélie. Títo žiaci tiež častejšie siahnu po drogách, alkohole a účastnia sa trestnej činnosti.

Viniť kohokoľvek nemá však príliš veľký zymsel. „Mať dokonca jediného dobrého kamaráta môže deti ochrániť pred pocitom osamelosti a depresiami, ktoré vyplývajú z odmietnutia a pronasledovania,“ dodala Brendgenová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu