Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kamarátky zverejnili spoločnú SELFIE: O pár hodín už po nich pátrali, strašná tragédia

Kirra a Raegan sú stále nezvestné Zobraziť galériu (2)
Kirra a Raegan sú stále nezvestné (Zdroj: Instagram/lil_rae_rae_)

MOHAVE COUNTY - Fotky na sociálnej sieti zverejnené počas prvého septembrového víkendu vyvolávajú medzi užívateľmi smutné pocity a nostalgiu. A to napriek tomu, že zachytávajú skvelú atmosféru dovolenkárov na výletnej lodi plaviacej sa po rieke Colorado. Vznikli totiž a boli zverejnené iba krátko pred zrážkou dvoch lodí, ktorá mala pre ich posádky katastrofálne následky.

Zrážka dvoch lodí neďaleko hraníc s Kaliforniou kruto poznačila záver leta. Na sociálnej sieti navyše kolujú fotografie desaťčlennej posádky z lode Hallett, ktoré vznikli krátko predtým, ako sa plavidlo zrazilo s loďou Sleekcraft so šiestimi osobami na palube. K havárii došlo medzi dvoma prístavmi na rieke Colorado, ktorá bola v tom čase plná lodí. V pondelok bol totiž Labour Day, a tak si mnohí užívali predĺžený víkend práve na rieke.

Silný náraz doslova vymrštil z palúb všetkých členov posádky, deväť z nich utrpelo zranenia, z toho dvaja ťažké, a štyri osoby nedokázali záchranári po zrážke nájsť. Telo jednej z nich, 51-ročnej Christine Lewisovej, bolo nájdené až na druhý deň, keď ho rieka vyplavila blízko Arizony. Traja ľudia, vrátane kamarátok Kirry Druryovej and Raegan Heitzigovej, ktoré len pár hodín pred incidentom zverejnili na internete spoločnú fotku, sú napriek snahe leteckých záchranárov a potápačov stále nezvestní. Šance na ich prežitie sú minimálne.

Jedna z obetí, Christine Lewisová
Zobraziť galériu (2)
Jedna z obetí, Christine Lewisová  (Zdroj: Facebook/Chrisi Lewis)

Fotky zachytávajúce šťastné tváre dovolenkujúcich ľudí vyvolávajú na Instagrame ľútosť a smútok pozostalých členov rodiny, priateľov, ale aj neznámych ľudí, ktorými otriasla táto nehoda. "Budeme pokračovať, až kým nenájdeme všetkých, ktorí sú nezvestní," uviedol šerif Doug Shuster. Dodal, že záchranné vesty síce nie sú povinné, ale keby ich členovia posádok mali, následky havárie nemuseli byť také vážne. Vyšetrovatelia teraz pátrajú po príčine tragédie. V súčasnosti je známe iba to, že obe lode sa v čase zrážky plavili rýchlosťou 80 km/h.  

Viac o téme: ColoradoTragédiaZrážka lodí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu