Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Žena zverejnila FOTO svojich nechtov: O pár dní sa dozvedela hrozivú diagnózu, varuje ostatných!

Jean Williams Taylor Zobraziť galériu (2)
Jean Williams Taylor (Zdroj: FB/JeanJeannie Williams Taylor)

LONDÝN - Jean Williamsová Taylorová z anglického Wiganu zdieľala vo svojom profile na sociálnej sieti fotografie svojich nechtov, ktoré majú zvláštny tvar. Hoci si spočiatku myslela, že je to iba nejaký bizarný úkaz, dostala odporúčanie, aby radšej vyhľadala lekára. Aj keď sa jej to spočiatku zdalo pritiahnuté za vlasy, predsa len poslúchla dobre mienenú radu a urobila veľmi dobre. Teraz sa snaží uchrániť aj ostatných ľudí od toho, čím si bude musieť sama prejsť.

Študentovi (21) na dovolenke začalo slziť oko: Krutá diagnóza, to slovo ani nedokázal vysloviť

Keď Jean zverejnila záber na Facebooku, zistila, že by radšej mala vyhľadať odborníka. Pre miestnu spravodajskú stránku Wigan Today neskôr vysvetlila, že hoci si myslela, že sú tieto návrhy "trochu extrémne", radšej zašla k lekárovi.

Podľa The Daily Record sú oficiálnym názvom paličkové alebo Hippokratove nechty, ktoré môžu byť varovným signálom pri ochoreniach pľúc a srdca. A presne to sa potvrdilo aj u Jean. Najprv jej urobili krvné testy a röntgen hrudníka. O dva dni neskôr dostala telefonát, že bude potrebovať CT vyšetrenie, potom prišli na rad ďalšie krvné testy, neskôr dychový test a sono srdca. Nasledovalo ešte MRI a biopsia pľúc.

Žena zverejnila FOTO svojich
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/JeanJeannie Williams Taylor)

Po vyčerpávajúcich dvoch týždňoch dostála nedávno výsledky. Diagnóza znela rakovina v oboch pľúcach. Keďže sama nikdy nepočula o tom, že by nechty mohli byť príznakom takého závažného ochorenia, dúfa, že jej príbeh pomôže niekomu inému v počiatočných štádiách rakoviny. Zároveň poďakovala aj všetkým zdravotníkom za vynikajúci prístup a za to, že sa zaoberali jej diagnózou.

Ako informoval mirror.co.uk. zvláštny tvar nechtov môže byť niekedy genetický, vyskytuje sa u rodinných príslušníkov a môže byť úplne neškodný. Ak však dôjde k zmene, môže byť aj príznakom jedného z mnohých ochorení, vrátane dlhodobej pľúcnej choroby alebo srdcového ochorenia, zápalového ochorenia čriev (IBD) či cirhózy pečene.

Viac o téme: RakovinaPľúcaNecht
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu