Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Drogové závislosti sa vymykajú kontrole

BRATISLAVA - Aktuálne štatistiky sú neúprosné: neprenosné choroby a podmienky predstavujú až 60 percent všetkých úmrtí na svete. V tomto balíku je tiež zneužívanie návykových látok.

6 percent dievčat a 9 percent chlapcov vo veku 15 - 16 rokov užilo za ostatný mesiac marihuanu. A to je len začiatok. Pokračujeme: viac ako 35 percent dievčat a chlapcov sa minimálne jedenkrát za ostatný mesiac opilo „pod obraz boží“. Viac ako pätina si zapálila tabakovú cigaretu, rovnako pätina už vyskúšala marihuanu a do päť precent diečat a chlapcov už aspoň raz vyskúšalo iný typ psychoaktívnej látky.

Ako s týmito na prvý pohľad strašidelnými štatistikami naložiť? Z ktorého konca uchopiť prevenciu pred návykovými látkami tak, aby bola efektívna? Aj na toto prinesie odpovede ďaší z odborných seminárov DROGY A PREVENCIA 2017, na ktorej sa o najnovšie poznatky podelí renomovaný odborník a jeden z najlepších adiktoktológov  z Českej republiky, profesor Michal Miovský z Kliniky Adiktologie v Prahe. Konkrétne termíny odborných seminárov nájdete a registrovať sa môžete na stránke organizátora akcie: majmesrdcepredeti.com

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu