Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Palec hore pre tohto starca (90): Prekonal rekord a poľahky by porazil aj väčšinu z nás

George Corones
George Corones (Zdroj: Twitter/Indy Sport)

BRISBANE - 90-ročný Austrálčan George Corones zaplával 50 metrov voľným štýlom za 56,12 sekundy, a zrejme tým pokoril minulý rekord vo svojej vekovej kategórii. Ako informoval server BBC, ak jeho výkon potvrdí Medzinárodná plavecká federácia (FINA), bude to znamenať, že Corones prekonal pôvodný rekord o 36 sekúnd.

Corones plával v bazéne v Gold Coast v štáte Queensland, kde ho povzbudzovalo nadšené publikum. Jeho výkon patrí do vekovej kategórie 100-104 rokov, pretože Corones bude mať sto rokov v apríli.

Corones žije v Brisbane a v mladosti bol vášnivým plavcom. "Nechal som to na začiatku (2. svetovej) vojny a potom som až do odchodu do dôchodku neplával," povedal. Začal znova, keď mal 80 rokov, vraj kvôli fyzickému pohybu. Pláva trikrát týždenne a tiež chodí do telocvične.

"Spočiatku to trochu trvá, než sa rozhýbete, rýchlejšie sa unavíte, ale keď si počínate opatrne, odmena je astronomická," povedal.

Pred ním na tejto trati zaplával rekord Brit John Harrison, keď 50 metrov zdolal za minútu a 31 sekúnd. Pán Corones v sobotu popláva znova, tentoraz na stometrovej trase, ktorú Harrison zaplával za tri minúty a 23 sekúnd.

Viac o téme: RekordPlávanieGeorge Corones
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu