Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Daniel pozrel na vianočný stromček a ostal zhrozený: Ak na ňom nájdete TOTO, okamžite ho vyhoďte!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkcstock.com)

USA - Pohľad na vianočný stromček spríjemňuje v tomto čase dlhé zimné večery takmer v každej domácnosti. Ale ak máte doma živý kúsok, atmosféra, ktorú vo vás momentálne vyvoláva, nemusí byť po pár dňoch až taká romantická. Vaša obývačka sa môže stať útočiskom pre nepozvaných a hlavne nepríjemných hostí.

Na živý stromček nedajú niektorí ľudia dopustiť a atmosféru Vianoc spájajú práve s vôňou čerstvého ihličia. Je však známe, že so živým stromčekom si domov prinesiete aj niekoľko druhov hmyzu, ktorý prezimováva v ihličí a kôre.

Teplo vašej domácnosti si môžu niektoré druhy zameniť s príchodom jari a prebudiť sa. Je tu však aj ďalšia skúsenosť, s ktorou sa na sociálnej sieti podelil Američan Daniel Reed, keď si na svojom stromčeku našiel zhluk hliny. Ten na prvý pohľad mu tento útvar pripomínal šišku. Až po tom, ako si všetko lepšie prezrel zistil, že ide o hniezdo vajíčok modlivky. Podľa odborníka ich tam mohlo byť aj 200 kusov.

Danielova vetvička plná modliviek
Zobraziť galériu (2)
Danielova vetvička plná modliviek  (Zdroj: FB/Daniel Reed)

„Teplo by pravdepodobne urýchlilo čas potrebný na vyliahnutie vajíčok,“ vysvetlil Doktor Gavin Svenson z Clevelandského múzea prírodnej histórie. Podľa neho mal Daniel šťastie, že si všetko všimol. „Mohli sa vyliahnuť.“ Ďalej hovorí, že ak nájdete na stromčeku niečo podobné, nemusíte ho vyhadzovať celý. Stačí, ak sa zbavíte napadnutej vetvy. 

Viac o téme: Vianočný stromček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu