Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Pacientka skoro odpadla, keď jej psychiater povedal, ako sa má liečiť: Túto TERAPIU jej budete závidieť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

SYDNEY - Na chorobe a utrpení nie je naozaj nič závideniahodné, ale liečbu, ktorú odporučil istej Austrálčanke psychiater, jej môžu závidieť všetky ženy. Jej manžel sa vraj okamžite vžil do roly ochotného terapeuta, lekár totiž žene nakázal viac sexovať!

Penny Sullivanovej diagnostikoval psychiater bipolárnu poruchu a odporučil jej liečbu, z ktorej zostala zaskočená. Okrem toho, že mala obmedziť užívanie liekov a pitie alkoholu, jej povedal, aby si namiesto toho dopriala orgazmus. Rady odborníka treba počúvať a pacientka sa pustila do terapie s najvyšším možným nasadením. Rolu terapeuta s radosťou na seba prevzal jej manžel, informoval portál whimn.com.au. "Lekár mi povedal, že mám mať toľko sexu, koľko budem vládať a stíhať," hovorí pacientka.

Pacientka skoro odpadla, keď
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Okamžite sa teda s manželom pustili do divokej sexuálnej jazdy a jej problémy zrazu ustúpili, pochvaľuje si. "Vôbec nie je nevyhnutné mať zakaždým sex. Ale viac sa s manželom objímame, maznáme a dotýkame sa. Je to úžasné, uvoľňujúce a mne to veľmi pomáha," tvrdí Penny. 

"Sex skutočne zlepšuje náladu a zaplavuje nás endorfínmi, čiže hormónmi šťastia," súhlasí sexuologička Isiah McKimmieová. Mužské spermie totiž obsahujú látky, ktoré v tele ženy pôsobia antidepresívne. "Preto je na zlepšenie nálady žien vhodnejší nechránený sex," dodáva. 

Pacientka skoro odpadla, keď
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Keďže liečba biopolárnej poruchy vyžaduje nepretržité užívanie liekov, v tomto prípade môže byť sex skvelou doplnkovou terapiou, ktorá celú liečbu podporuje. Pri zvládaní poruchy ide naozaj o beh na dlhé trate a kým sa dostane pacient do pohody, vyžaduje to nekonečnú trpezlivosť okolia. 

Viac o téme: SexLiečbaTerapia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu