Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Horor v ruskej zoo: Tiger sa vrhol na ženu, boj o život pred zdesenými divákmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

KALININGRAD - Tiger menom Typhoon zaútočil na ošetrovateľku v zoologickej záhrade v ruskom Kaliningrade po tom, čo bola jeho klietka omylom ponechaná otvorená, keď žena priniesla zvieraťu jedlo. Život obeti zachránili šokovaní diváci, ktorí na šelmu vo výbehu kričali a hádzali kamene, až kým neutiekla. Niektorí muži dokonca zobrali stôl a stoličky z neďalekej kaviarne a prehodili ich cez plot v snahe odplašiť predátora, aby mohla zamestnankyňa ujsť.

VIDEO Manželka a dieťa svedkami hororu: Tiger v zoo odvliekol muža a dokaličil ho na smrť

Zábery ukazujú ženu, ležiacu na chrbte na zemi, nad ktorou sa týči rozzúrený tiger. Našťastie, zviera nemalo čas ošetrovateľku zabiť, pretože ho vyrušili duchaprítomní návštevníci. Zviera sa im podarilo odplašiť na taký dlhý čas, aby sa žena dokázala dostať do bezpečia.

Hovorca zoologickej záhrady pochválil podľa ruských médií prítomných divákov za ich záslužný čin. Okrem toho, že tigra odohnali, privolali obeti aj sanitku. Až neskôr prišli na miesto aj zamestnanci, ktorí tigra uspali.

„Pacientku priviezli do nemocnice s viacerými ranami na tele a končatinách. Je pri vedomí. Jej stav je stabilizovaný, ale kritický. Momentálne sa však nenachádza v priamom ohrození života,” informoval hovorca ministerstva zdravotníctva. Žena leží na jednotke intenzívnej starostlivosti. Polícia už vyšetruje prípad ako trestný čin.

Zoologická záhrada odmietla aj napriek tomu, že tiger zaútočil na človeka a ochutnal jeho krv, šelmu utratiť. Tiger je podľa hovorcu teritoriálne zviera, ktoré si prirodzene chráni svoje územie a len konalo v súlade so svojím inštinktom. Podľa neho nešlo o agresiu, ale obranu.

Sibírsky tiger Typhoon sa narodil v roku 2001 v čeljabinskej zoo a neskôr ho presunuli do zoo v Kaliningrade, kde sa dožil úctyhodných 16 rokov. Vo voľnej prírode majú kriticky ohrozené tigre prirodzenú dĺžku života 15 rokov.

Viac o téme: TigerNapadnutieOšetrovateľkaZoologická záhrada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu