Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Turista nechcel platiť za lístok v zoo, urobil hlúposť: Rodina videla, ako ho zabíja tiger

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

NINGBO - Štyridsiatnik, identifikovaný iba priezviskom Zhang, sa so svojím priateľom, ich dvomi manželkami a deťmi rozhodol navštíviť zoologickú záhradu v meste Ningbo v čínskej provincii Zhejiang. Muži si však povedali, že nebudú platiť vstupné, ale radšej preliezli plot. Turistu usmrtil tiger priamo pred očami jeho najbližších.

Strašidelná smrť lovca (†50) v rezervácii: V noci ho napadli levy, zostala iba krvavá hlava

Strašidelné videá z mobilných telefónov sa rýchlo rozšírili na čínskej sociálnej sieti a boli neskôr kvôli ich obsahu odstránené. Ukazujú, ako má Zhanga v moci sibírsky tiger. Okolo neho stoja aj ostatné šelmy a muž sa ich snaží odohnať kopaním nohou, ale zvieratá odmietajú odísť, až ho jedno chytí za krk.

Na konci záznamu zatiahne Zhanga pod stromy, zatiaľ čo zamestnanci zoo sa pokúšajú tigre odohnať pomocou petárd. Podľa úradov trvalo viac ako hodinu, než sa dostali k Zhangovmu telu a krátko nato ho v nemocnici prehlásili za mŕtveho.

Jeden zo sibírskych tigrov bol počas incidentu zastrelený, hoci miestne správy neuviedli, či to bol ten, ktorý držal Zhanga za krk.

Zoologická záhrada Youngor zostala deň po incidente zatvorená. Zástupcovia mesta potvrdili, že Zhang a jeho priateľ s priezviskom Li preliezli trojmetrový vonkajší plot, aby sa vyhli plateniu lístka v cene 130 čínskych juanov, čo je približne 17 eur.

Ich manželky a deti si však lístky zakúpili a do parku vstúpili legálne. Vyšetrovanie príbehu stále prebieha.

Viac o téme: SmrťZooTuristaTiger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu