Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Žena (57) dlhé roky krvácala z nosa: Lekári konečne odhalili príčinu, FOTO prekvapenia

Pacientka sa po operácii cíti oveľa lepšie. Zobraziť galériu (2)
Pacientka sa po operácii cíti oveľa lepšie. (Zdroj: profimedia.sk)

PEKING - Pacientka, ktorá celé desaťročia krvácala z nosa, zistila, že jej nepríjemný problém mal nezvyčajnú príčinu. Verila, že za všetkým stojí rinitída, ale testy v nemocnici v provincii Hunan v centrálnej Číne ukázali, že sa poriadne mýlila.

Otec (†39) chodil mesiace za lekármi so silnými bolesťami: Nepočúvali ho, zomrel v agónii

ORL špecialista Zhou Jianpo nariadil zröntgenovať ženinu tvár a na snímke našiel zvláštny kruhový predmet v jej nose. Skeny ukázali v pravej nosovej dutine tieň s vysokou hustotou. Mysleli sme si, že je to cudzí predmet alebo nejaký druh kameňa,” vysvetlil odborník pre miestne médiá.

Po tom, čo však pani Xiaovú operovali a odlupovali vrstvu po vrstve, narazili na objekt, z ktorého sa vykľul dospelý ľudský zub, kompletne aj s koreňom a korunkou.

Žena (57) dlhé roky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Odkedy pacientke zub z nosa vytiahli, pociťuje veľkú úľavu od príznakov, ktoré zahŕňali krvácanie z nosa či pocity plnosti.

Doktor Zhou uviedol, že tento stav je známy ako nadpočetné zuby, čo znamená, že extra zub alebo zuby rastú často na náhodných miestach na tvári. Zaznamenané prípady sú však extrémne zriedkavé, v celej Číne ich bolo zatiaľ zdokumentovaných menej ako dvadsať.

Viac o téme: OperáciaNosZubNadpočetné zuby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu