Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dievčina po návrate z dovolenky prežívala agóniu: Šesť rokov ju zvnútra požieral parazit!

Carly prežívala agóniu Zobraziť galériu (2)
Carly prežívala agóniu (Zdroj: YouTube)

SYDNEY - Dievčina z Austrálie po šiestich rokoch, ktoré prežila v agónii, konečne zistila, čo bolo príčinou jej zdravotných problémov. Zvnútra ju doslova rozožieral parazit, ktorým sa nakazila na rodinnej dovolenke. Mala veľké šťastie, že sa z toho dostala. V niektorých prípadoch totiž táto nákaza končí fatálne.

Carly Goffová trávila so svojimi rodičmi pred rokmi dovolenku na Fidži. Krátko po návrate domov sa začala cítiť zle. Jej orgány začali zlyhávať a lekári nevedeli prečo. Odhaliť sa im to podarilo až pred dvoma mesiacmi, keď zistili, že dievčina je nakazená nebezpečným parazitom. Ten sa do nej podľa všetkého dostal konzumáciou nedovarenej kontaminovanej ryby. 

Dievčina po návrate z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Päť rokov sa parazit známy ako gnathostoma živil Goffovej svalmi a tkanivom. "Bývalo mi strašne zle, mávala som veľké bolesti. Akoby mi horeli nohy a celá tvár," povedala televízii Seven News. Gnathostoma sa vyskytuje v juhovýchodnej Ázii - predovšetkým v Thajsku a v južnej a centrálnej Amerike. "Vyzerá ako červ a má zuby. Hýbe sa vo vašom tele a požiera tkanivo, svaly, jednoducho ničí všetko vo vás," pokračuje Carly, ktorá varuje ostatných dobrodruhov, ktorí sa chystajú do spomínaných krajín, aby si dávali extrémny pozor na to, čo zjedia. 

Lekári varujú milovníkov sushi: V bruchu muža (32) objavili hnus na FOTO

Lekári Goffovej predpísali tabletky, ktoré parazita vyhladujú a následne zahubia. Pacientka sa momentálne zotavuje a mala by sa plne uzdraviť. Podľa jej doktora, Bernarda Hudsona, mala šťastie; gnathostomióza totiž, keď je neliečená, dokáže aj zabíjať. "Môže napadnúť akýkoľvek orgán - mozog, pľúca, mechúr, pečeň," vysvetlil. Do tela sa parazit môže dostať prostredníctvom nedostatočne tepelne upravenej ryby, ako aj kuraťa, plazov, úhorov či žiab. "Vždy, keď jete nedovarené jedlo, riskujete, že sa niečím nakazíte," varoval Hudson. 

Viac o téme: DovolenkaParazit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu