Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Otec (†39) chodil mesiace za lekármi so silnými bolesťami: Nepočúvali ho, zomrel v agónii

Andyho nedokázali zachrániť Zobraziť galériu (3)
Andyho nedokázali zachrániť (Zdroj: profimedia.sk)

BIRMINGHAM - Tridsaťdeväťročný Brit sa niekoľko mesiacov sťažoval na neznesiteľnú bolesť hlavy, no žiadny z lekárov nedokázal určiť správnu diagnózu. To sa podarilo až pár hodín pred jeho smrťou, keď už bolo neskoro. Nepomohla ani nasadená liečba. Rodina sa už súdi s lekármi.

Andrew Broadhurst si v roku 2004 zranil rameno a zhruba pred rokom sa staré zranenie znovu ohlásilo. Navštívil preto svojho chirurga, ktorý mu predpísal lieky na utíšenie bolesti. Pravdepodobne v dôsledku oslabenej imunity krátko nato prechladol. K tomu sa ale pridružili aj silné bolesti hlavy. Všetci lekári, ktorých navštívil, tieto bolesti pripisovali migréne alebo problémom so zubami. Jeho všeobecná lekárka mu dokonca tvrdila, že ide o reakciu na anaboliká od chirurga. 

Otec (†39) chodil mesiace
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Po dlhodobom trápení vyčerpaný muž v marci doma skolaboval. Okamžite ho previezli do nemocnice Queen Elizabeth v Birminghame, kde mu konečne správne stanovili diagnózu. Už niekoľko mesiacov trpel infekciou ucha, ktorá mu prenikla až do mozgu. Pacienta sa už nepodarilo zachrániť a roztrpčení rodičia zažalovali lekárov za zanedbanie starostlivosti. "Môj syn bol zábavný a úžasný človek. Je nepochopiteľné, že si musel vytrpieť toľko bolesti a nikto mu nepomohol," uviedla na súde Andrewova matka Brenda. 

Andyho rodičia
Zobraziť galériu (3)
Andyho rodičia  (Zdroj: profimedia.sk)

Zdravotná karta, ktorú vyšetrovateľ predložil pred súdom, potvrdzuje, že nebohý, po ktorom ostal šestnásťročný syn, navštívil lekára 18. januára, 25. januára, 20. februára a 7. marca. Pacient sa sťažoval na zhoršujúce sa bolesti hlavy, stuhnutý krk, zablokované ucho, nevoľnosť a zvracanie. Uši mu však vyšetrili iba raz a boli mu predpísané kvapky na bolesť. Až 16. marca mu v nemocnici po vyšetrení CT-čkom zistili, že do lebky sa rozšírila infekcia stredného ucha. "Môj syn reagoval po dovezení do nemocnice veľmi čudne. Musela byť pri ňom ochranka. Už je teraz jasné, že za jeho správaním bolo poškodenie mozgu," spomína si matka.  

Otec (†39) chodil mesiace
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Napriek maximálnemu úsiliu personálu intenzívnej starostlivosti Andyho už nedokázali zachrániť, zomrel na druhý deň. "Viem, že syna mi už nič nevráti, ale snáď to pomôže ostatným a takéto prípady sa nebudú opakovať," dodala zdrvená Brenda. "Syn kedysi podpísal darcovstvo svojich orgánov, takže pomôže niekomu aj po jeho smrti. Bol to šľachetný a skromný človek."

Viac o téme: SmrťInfekciaPochybenie lekárov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu