Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ak nechcete nahnevať letušky, neobjednávajte si počas letu tento NÁPOJ

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Ak potrebujete uhasiť smäd na palube lietadla, môžete si kúpiť niečo na pitie od letušky. Ak ju ale nechcete nahnevať, nikdy si neobjednajte diétnu kolu. Kvôli zmene tlaku vzduchu v kabíne totiž jej servírovanie palubnému personálu poriadne znepríjemňuje život.

Nočnou morou leteckého personálu môžu byť nielen nevychovaní, hluční, ufrflaní a večne nespokojní cestujúci alebo neprimerane silné turbulencie. Je tu ešte jedna vec, ktorá prácu obsluhy v lietadle značne komplikuje a znepríjemňuje. Je to diétna kola! Ak máte na ňu chuť, počítajte s tým, že jej servírovanie počas letu trvá oveľa dlhšie, ako ste bežne zvyknutí.

Ak nechcete nahnevať letušky,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Rozhorčení pasažieri: Letušku nakrútili na VIDEO, ako robí niečo nechutné

Dôvodom je zníženie tlaku vzduchu v kabíne. V lietadlách pri diaľkových letoch, čiže vo výškach medzi  10-tisíc až 13-tisíc metrov prevláda tlak, ktorý zodpovedá tlaku vo výške zhruba 2000 až 2500 metrov. Tento znížený tlak podporuje uvoľňovanie oxidu uhličitého v nápoji, čo kolu rozpení viac ako zvyčajne. Nalievanie do pohárov sa tak komplikuje a trvá dlhšie, kým pena vyšumí.

Ak nechcete nahnevať letušky,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Ak požiadajú povedzme traja pasažieri o diétnu kolu, kým ju naservírujem, stihnem obslúžiť troch ďalších, ktorí si objednali niečo iné," hovorí letuška. "S inými sýtenými nápojmi je to v pohode, ale kým padne pena v pohári s kolou, trvá to nekonečne dlho," dodáva. Na zmeny tlaku by ste mali byť pripravení aj vtedy, ak na palube lietadla konzumujete alkohol. Jeho vstrebávanie je totiž rýchlejšie a účinky pocítite skôr ako na zemi.  

Viac o téme: LietadloLetuškaDiétna kola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu