Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Horúca novinka Facebooku: Sci-fi aplikácia ako z budúcnosti komunikácie!

Budúcnosť virtuálnej komunikácie. Zobraziť galériu (2)
Budúcnosť virtuálnej komunikácie. (Zdroj: Facebook/Mark Zuckerberg)

SACRAMENTO - Cez Facebook môžete už dnes okrem chatovania s priateľmi aj telefonovať a komunikovať cez videohovor. Jediné, čo nemôžete, je zdieľať s nimi priestor, v ktorom sa aktuálne nachádzajú. To sa má odteraz zmeniť. Pozrite sa, aké video pridal na Facebook Mark Zuckerberg.

Nová aplikácia Facebook Spaces má za cieľ urobiť virtuálnu realitu čo najživšou. Vďaka nej budete s najbližšími v rovnakom čase na rovnakom mieste. Ako? Umožnia vám to špeciálne virtuálne okuliare.

Mladík (17) sa vykašľal na školu, je z neho milionár: Rada, ktorú vám učitelia nepovedia

Mark Zuckerberg na Facebooku oznámil oficiálne spustenie novinky, ktorá vás dokáže teleportovať na miesto, kde sa nachádza človek, s ktorým komunikujete. Úplne na začiatok je potrebné zvoliť si jednu zo svojich fotografií a vybrať si k nej animovaného avatara z ponuky. Potom už len stačí, aby ste vašich priateľov pozvali na rozhovor v sci-fi 3D priestore, v ktorom vás bude zastupovať avatar.

Horúca novinka Facebooku: Sci-fi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Mark Zuckerberg)

Facebook Spaces sľubuje okrem zdieľania virtuálnej reality aj veľa zábavy. Môžete s priateľmi navštevovať exotické destinácie, nasadzovať si masky, kresliť, prezerať si nové fotky alebo púšťať videá. Podľa tvorcov má aplikácia vo svojej rannej fáze ešte nevychytané muchy, ale už teraz načrtáva podobu virtuálnej komunikácie budúcnosti, informovali zahraničné médiá.

Viac o téme: Virtuálna realitaAplikáciaTeleportFacebook Spaces
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu