Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Ryanair sa vyhráža, že zvýši ceny týchto leteniek: Ak nevyhráme, budú stáť dvojnásobok!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LIVERPOOL - Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair sa vyhráža, že radikálne zvýši poplatky pre malé deti. Má sa tak stať kvôli rozsudku, ktorý rozhodol v jeho neprospech. V konečnom dôsledku by na tento krok zase doplatili len a len cestujúci.

Britský súd rozhodol o tom, že malé deti sú oprávnené dostať spätne od Ryanairu finančnú kompenzáciu. Momentálne letenka pre deti mladšie ako dva roky stojí 20 libier. Ak súd zamietne odvolanie aeroliniek, tie vyhlásili, že budú zvažovať zvýšenie tohto poplatku na dvojnásobok, teda malé deti budú platiť 40 libier. 

Ryanair varuje: Veľké zmeny v Európe a rušenie našich letov

Súd pritom prihliadal na prípad Andrewa Vareyho, ktorý v decembri 2015 letel so svojou polročnou dcérkou zo španielskeho ostrova Lanzarote do britského Birminghamu. Dievčatko malo počas letu sedieť na otcových kolenách, pretože bolo v tom čase ešte príliš malé na to, aby sedelo samo. Lenže stalo sa to, že let mal viac ako deväťhodinové meškanie. Ryanair následne súhlasil s tým, že vyplatí odškodné Andrewovi, jeho manželke a starše dcére Leanne, odmietol to ale v prípade malej Crystal, pretože nemala zakúpené samostatné sedadlo. 

Ryanair sa vyhráža, že
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Sudca v Liverpoole dal ale Vareyovcom za pravdu, keď vyhlásil: "Nevidím žiadny dôvod na obmedzenie významu slova kompenzácia, ani v prípade pasažierov, ktorí nemali zakúpené vlastné sedadlo." Ak nízkonákladovke zamietnu odvolanie, bude musieť Crystal vyplatiť 400 eur. 

Ryanair sa vyhráža, že
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Ryanair považuje toto rozhodnutie za absurdné a doslova hlúpe. "Je priam absurdné, že bábätká, ktoré nesedia na samostatnom sedadle, sa môžu teraz od náš dožadovať odškodného až do výšky 250 eur za omeškanie letu, zvlášť keď už ich rodičom bolo odškodné dávno vyplatené. V tomto prípade už matka aj otec dostali 1200 eur, je to šialené. Ak neuspejeme s odvolaním, budeme musieť zvážiť zvýšenie poplatku za deti do dvoch rokov, aby sme pokryli tieto idiotské požiadavky na odškodnenia," uviedol jeho hovorca. 

Viac o téme: Ryanair
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu