Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Lýdia mávala veľmi silnú menštruáciu: Podcenila príznaky, pravda bola oveľa horšia

Lydia podcenila príznaky Zobraziť galériu (3)
Lydia podcenila príznaky (Zdroj: Facebook)

MANCHESTER - Mladá žena ignorovala fakt, že každý mesiac máva veľmi silnú menštruáciu. Lenže lekári nedávno zistili, že za ňu mohol zriedkavý druh rakoviny, ktorým trpí. Teraz musí podstúpiť hysterektómiu. Keby nepodcenila sprievodné symptómy, mohlo byť všetko inak.

Lydia Brainová tri roky trpela neznesiteľne silným menzesom, no nepripisovala to nejakému konkrétnemu problému. Akurát sa kvôli tomu cítila veľmi trápne, pretože sa musela počas svojich dní neustále kontrolovať. Raz dokonca, keď čakala na letisku v rade, jej začala krv stekať po stehnách. "Stála som v rade na pasovú kontrolu, keď som si uvedomila, že krvácam. Bolo mi ale strašne nepríjemné ísť za pracovníkom, ktorý vykonával kontrolu, a povedať mu, že sa potrebujem predbehnúť a ísť na toaletu alebo ešte lepšie, do nemocnice," opísala nepríjemný zážitok Britka. 

Lýdia mávala veľmi silnú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Hneď po tom, ako sa vrátila domov, zašla k lekárovi a dobre urobila. Následné vyšetrenia totiž odhalili, že má na maternici nádory, ktoré sú tak zriedkavé, že Lydia je len jedenástou pacientkou s touto diagnózou. Teraz ľutuje, že nevyhľadala lekársku pomoc skôr a chce varovať ostatné ženy, aby tak určite urobili, keď budú mať podobný problém. 

Prelomový výskum o rakovine: Známe tabletky vraj ženám zaručia 30 rokov bez nej

"Roky som ticho trpela abnormálnym krvácaním bez toho, aby som išla k doktorovi, pretože niektoré ženy to tak jednoducho mali. Urobila som veľkú chybu, že som ignorovala svoje telo, pretože mi týmto spôsobom dávalo najavo, že s ním niečo nie je v poriadku," hovorí Brainová, ktorá je momentálne v indukovanej menopauze (zástava menštruácie v dôsledku odstránenia ovárií, pozn. red.), aby sa zastavil postup rakoviny. 

Lýdia mávala veľmi silnú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Lydiine tumory, podobne ako pri rakovine prsníkov alebo prostaty, sú vyživované hormónom estrogén. Lekári dúfajú, že keď ich odpoja od zdroja výživy, bude mať pacientka väčšiu šancu na uzdravenie. Preto jej teraz každý mesiac pichajú injekciu, ktorá zastavuje produkciu estrogénu, a tým pádom navodzujú menopauzu. Tento spôsob liečby ale prináša aj vedľajšie účinky v podobe únavy a depresií. Okrem toho bude musieť asi podstúpiť čiastočnú hysterektómiu, čo je pre tak mladú ženu naozaj zdrvujúca správa, pretože to môže ovplyvniť fakt, či bude alebo nebude mať deti. 

Viac o téme: MenštruáciaRakovinaNádorMaternica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu