Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žena doplatila na triviálnu chybu, ktorú robia aj mnohí Slováci: Za toto môžete ísť do väzenia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

STOKE-ON-TRENT - Mladá žena skončila so zápisom v trestnom registri po tom, čo urobila pomerne bežnú vec. Našla na zemi bankovku a nechala si ju. Medzičasom svoj čin trpko oľutovala. Tých pár libier za to určite nestálo.

Dvadsaťtriročná Nicole Baileyová, ktorá mala doteraz čistý trestný register, bola nakrútená na bezpečnostné kamery, vypátraná políciou a pohnaná až pred súd kvôli obvineniu z krádeže. To všetko kvôli tomu, že na ulici našla dvadsať libier a nechala si ich. Problém bol však v tom, že bankovka ležala pri bankomate, kde vypadla mužovi, ktorý si tam vyberal peniaze. 

Žena doplatila na triviálnu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Baileyová to najprv poprela, no keď jej ukázali záznam, priznala sa. Muž krátko po tom, ako použil bankomat, zistil, že mu chýba spomínaná čiastka a ohlásil to pracovníkom banky. No peniaze tam už neboli, pretože ich medzičasom vzala Nicole. Polícia ju preto obvinila z krádeže. 

"Zamestnanci banky si pozreli záznam z bezpečnostných kamier a zistili, že jedna žena zdvihla dvadsaťlibrovú bankovku. Majiteľ obchodu, ktorý sa nachádza hneď vedľa bankomatu, ju spoznal, pretože je jeho pravidelnou zákazníčkou, a tak sa polícia dopracovala k jej identite," uviedla prokurátorka Ruth Bentleyová na súde. Právnik Simon Dykes svoju klientku obhajoval tým, že nevedela, komu peniaze patria. Podľa neho ľudia, ktorí nájdu na zemi peniaze a nechajú si ich, si neuvedomujú, že tým vlastne páchajú trestný čin. 

Desať najkurióznejších krádeží na svete: Jedna sa stala v Česku

Baileyová dostala podmienku a musí zaplatiť súdne trovy vo výške 175 libier (204 eur). Polícia v tejto súvislosti upozorňuje ľudí, aby si nenechávali peniaze alebo tovar, ktoré vidia niekde na zemi, pretože sú to veci, ktoré niekto iný stratil a oni by sa tým pádom dopustili krádeže. 

Viac o téme: KrádežBankomat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu