Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Beštiálne správanie Slovenky a jej rodiny: Svetlana na FOTO predávala nevinné ženy z Luniku IX

Svetlana Plachetková a Simon Slepčík Zobraziť galériu (4)
Svetlana Plachetková a Simon Slepčík (Zdroj: Facebook/Simon Slepcik )

KOŠICE/GRAVESEND - O zlé meno pre našu krajinu sa postaral manželský pár zo Slovenska. Jaroslav so Svetlanou boli v Anglicku uväznení na dlhých 6 rokov. Dôvod? Obchodovanie so ženami, fyzické násilie a nútené manželstvá. Naivné mladé ženy sa stali obeťami dvoch podvodníkov.

Jaroslav Slepčík a Svetlana Plachetková sú manželia žijúci v anglickom meste Gravesend nachádzajúce sa v metropolitnom grófstve Kent. Nič nečakané, keďže do Anglicka odchádza množstvo mladých ľudí za prácou. Tento pár ale slušnú prácu nevykonával a patrične bol za to potrestaný. Jaroslav a Svetlana totiž obchodovali so ženami, pochádzajúcimi z neslávneho košického sídliska Luník IX. Snáď každý Slovák vie, že ide o časť mesta, ktoré obýva množstvo Rómov.

Sídlisko Luník IX
Zobraziť galériu (4)
Sídlisko Luník IX  (Zdroj: Google maps, FB/Svetlana Plachetková)

Pár využil situáciu

Manželia zo Slovenska lákali mladé ženy z chudobných rodín za prácou do Anglicka. Tie ani v najhoršom sne netušili, aký osud ich čaká. Pár, ktorý dvom ženám po príjazde do krajiny odobral všetky doklady a pokúsil sa predať mužom z Ázie sa cieľom získania občianstva v Európskej únii, bol uväznení na 6 rokov.

Obchod zo ženami mal byť pre slovenský pár výhodným. Za každú ženu Jaroslav a Svetlana zinkasovali peniaze. Keď však prišlo k situácii, kedy ženy vstúpiť do manželstva odmietli, pár ich zneužíval na prostitúciu. S kupliarstvom manželia začali v momente, kedy ohrdnutí Aziati požadovali svoje peniaze späť. Jednej zo žien objednanej na prostitúciu sa podarilo za pomoci piatich objednávateľov ujsť. Muži si totiž uvedomili, za akých okolností sa k nim mladá žena dostala. Dali jej dostatok peňazí a poslali ju k príbuzným žijúcim vo Walese.

Beštiálne správanie Slovenky a
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Google maps, FB/Svetlana Plachetková)

Jaroslav po incidente utiekol do Českej republiky, odkiaľ bol neskôr vydaný späť do Veľkej Británie. Na prípade spolupracovali anglické aj slovenské orgány. Svetlana spolu so svojim mužom boli usvedčení v prípade pašovania ľudí, nezákonného prisťahovalectva a z kupliarstva. Dvojročnej podmienke a 200 hodinám verejných prác neunikol ani ich spoločný syn Simon Slepčík. Ten sa na kupliarstve pre svoju lepšiu angličtinu podieľal.

Beštiálne správanie Slovenky a
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB)

Obete páru sa dopustili jednej chyby. Ako povedal sudca Jeremy Donne QC: "Obe obete podľahli vašim sľubom." Netušili, že za nevinným zoznámením s mužmi je oveľa viac. "Boli ste motivovaní peniazmi." Vo výpovediach, obe ženy priznali, že neustále trpia nočnými morami. Mladšia z nich priznala, že musí dodnes spávať pri rozsvietenom svetle. Druhá obeť priznala, že ju doteraz desí otvoriť dvere, keď nevie, kto za nimi stojí.

 

Viac o téme: AnglickoSlováciLuník IXObchod so ženami
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu