Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Šialená a nebezpečná výzva na internete: Toto svojim deťom určite nedovoľte, varuje polícia

Výsledok výzvy. Zobraziť galériu (3)
Výsledok výzvy. (Zdroj: FB)

LONDÝN - Popredná britská organizácia zameraná na zabránenie zneužívaniu detí a pomoc obetiam (NSPCC) varovala spolu s políciou pred výzvou, ktorá koluje v školách a na sociálnych sieťach. Mládež si má na kožu priložiť ľad a soľ, čo spôsobuje chemickú reakciu, pri ktorej sa teplota ľadu zníži až na -17 stupňov Celzia. Účastníci sa potom snažia vydržať bolesť, čo najdlhšie a výsledkom sú popáleniny, podobné omrzlinám, ktoré zdieľajú na internete. Niektorí tínedžeri boli údajne prevezení do nemocnice s popáleninami tretieho stupňa.

Nebezpečný trend na Facebooku: Dievča (13) kvôli nemu zapálilo školu a skončilo v nemocnici

Šialená výzva sa pred niekoľkými rokmi prehnala americkými školami a teraz zaznamenala znovuoživenie medzi britskou mládežou. Tento týždeň polícia v Západnom Yorkshire tiež vydala varovanie na Twitteri, kde prosí, aby rodičia poučili svoje deti o tejto nebezpečnej hre.

Šialená a nebezpečná výzva
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

Počas posledných niekoľkých týždňov zaplavili Britániu príbehy o deťoch a tínedžeroch, ktorých výzva doživotne zjazvila. Jedna matka zo Swansea pre Hull Daily Maily uviedla, že jej syn skončil s trvalým poškodením nervov v rukách. Iná žena, ktorá si želala zostať v anonymite, prezradila, že zranenia vyzerajú ako ťažké omrzliny, ktoré môžu viesť k otrave krvi a zlyhaniu orgánov.

Šialená a nebezpečná výzva
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

Podľa hovorcu NSPCC je dôležité, aby školy pozorne sledovali všetky nové trendy a uvítal aj varovanie polície, ktorá kontaktovala riaditeľov. Vzostup sociálnych médií prispel k tlaku na deti a toto šialenstvo je ďalším jasným príkladom rizík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu