Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

MAPA budúcnosti Európy! Takto by malo vyzerať cestovanie, s kým bude spojené Slovensko

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: http://androidportal.zoznam.sk/)

LOS ANGELES - Aj toto môže byť realita budúcnosti. Ten, kto sa bojí lietania si príde na svoje. Cestovanie po celom svete už nebude problém. Svet je o krok bližšie ku spájaniu krajín. Z Európy do ďalekej Ázie za pár hodín, dokážete si to prestaviť? Vďaka vysoko-rýchlostnému dopravnému systému Hyperloop to vyzerá nádejne.

Spoločnosť zaoberajúca sa železničným systémom Hyperloop prekvapila a oznámila novinku. Ide o ďalší krok v globálnej konkurencii. Firma Hyperloop One z Los Angeles vybrala 35 tímov ako finalistov vo svojej globálnej výzve. Tí musia predstaviť budúci mesiac svoje návrhy.

Prezident inžinierstva Hyperloop One Josh Giegel je presvedčený, že nejde iba o hocijaký vlak. Podľa jeho slov ide o budúcnosť dopravnej siete. Súčasným plánom je totiž priviesť až tri cesty k výrobe a to v priebehu nasledujúcich piatich rokov. Úmyslom Hyperloop je spojenie miest v jednotlivých regiónoch a následne spojenie týchto regiónov.

MAPA budúcnosti Európy! Takto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: flickr)

Tento plán pripomína projekt World Map Metro, ktorý bol navrhnutý v roku 2003 Markom Ovendenom. Ten predstavil to, ako by mohol vyzerať globálny podzemný systém. Vyzerá to, ako nápad pritiahnutý za vlasy. Ale ultra vysoká rýchlosť, ktorú ponúka Hyperloop by pomohla miesta na celom svete prepojiť. Navrhovaná rýchlosť dosahuje viac ako 1200 km/h. Vďaka tomu by mohli cestovať ľudia zo San Francisca do Los Angeles iba za krátkych 35 minút.

Je to určitá úspora času, ktorá by mohla pretvoriť globálnu ekonomiku. Rýchly medzikontinentálny tranzit by umožnil presunúť sa z Európy do Ázie za niekoľko málo hodín. Je však potrebné povedať, že pri niektorých miestach by bolo otázne, či je vôbec možné alebo praktické spájať ich takouto dopravou.  

Viac o téme: MapaDopravaSvet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu