Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

V roku 2022 sa zrodí nová hviezda: Rabín varuje, že sa napĺňa biblické proroctvo o Mesiášovi

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

TEL AVIV - Astronómovia v americkom Michigane veria, že zrážka dvoch vzdialených hviezd vytvorí novú masívnu hviezdu, ktorá bude jasne viditeľná od roku 2022 aj zo Zeme. Po tom, čo sa o tejto správe dopočul istý izraelský rabín, sa však význam tejto vesmírnej udalosti trochu mení. Podľa neho len potvrdzuje biblické proroctvá o druhom príchode Mesiáša.

Experti skúmali otázku, ktorá máta ľudstvo 2 000 rokov: Verdikt o existencii Ježiša Krista

Josef Berger pri svojom vysvetlení citoval podľa Breaking News Izrael rabína z 12. storočia, Mosesa ben Maimona, známeho ako Rambam. "Rambam prináša tento verš o hviezde, ktorá sa objaví, ako dôkaz, že jedného dňa príde Mesiáš" povedal portálu Berger.

"Zohar (kabalistický spis obsahujúci mystický komentár k Tóre) výslovne uvádza, že proces spasenia bude sprevádzaný objavením niekoľkých hviezd. Zohar ide do veľkej hĺbky, popisujúc, koľko hviezd, a akej farby budú," dodal rabín z Jeruzalema.

V roku 2022 sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: archív)

Berger poukazuje na biblický verš, ktorý sa zhoduje so židovskou literatúrou, nájdený v Numeri - Štvrtej knihe Mojžišovej: "Vidím ho, ale zatiaľ neprítomného, hľadím naňho, ale nie zblízka. Vychádza hviezda z Jákoba, povstáva žezlo z Izraela. On prerazí spánky Moába i temeno všetkých Šétovcov."

Nedávno astronómovia oznámili, že naša nočná obloha by mohla v roku 2022 ponúknuť novú hviezdu. Profesor, ktorý študoval binárny hviezdny systém, dve hviezdy obiehajúce navzájom, tvrdí, že čoskoro sa spoja dohromady, a to pri explózii, známej ako supernova. Výsledné teleso bude tisíckrát jasnejšie a stane sa jednou z najjasnejších hviezd viditeľných na našej oblohe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu