Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vedci odhalili tajomstvo ľudskej atraktivity: Najdôležitejšia nie je fyzická krása, ale...

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

NEW YORK - Ak si myslíte, že dlhé hodiny strávené v posilňovni vám pomôžu k ohurujúcej atraktivite a sexapealu, mýlite sa. Vedci prišli na to, že fyzický vzhľad nie je pre opačné pohlavie až taký dôležitý. Ľudia sa totiž viac orientujú na základe iného zmyslu, než akým je zrak.

Popularizátorka vedy Kathleen McAuliffeová tvrdí, že ľudia, ktorí už od mlada trpia nejakým ochorením, sú menej atraktívni pre opačné pohlavie. Ľudia totiž majú schopnosť vycítiť, aký silný je imunitný systém inej osoby na základe jej vône. Dokonca aj to, aké baktérie prevládajú vo vašom črevnom ústrojenstve, rozhodujú o vašej príťažlivosti pre budúceho partnera.

Vyčuchajte chorobu: Telesný pach prezradí aj to, čo by ste nechceli!

„Kultúry, v ktorých sú infekčné ochorenie u ľudí častejšie, kladú väčší dôraz na fyzickú krásu. Konkurenčnú výhodu má pleť bez jamiek a symetrickejšia tvár,“ vysvetľuje McAuliffeová. Keď človek v mladosti prekoná nejaké závažné infekčné ochorenie, môže to narušiť jeho vývoj, čo sa niekedy prejavuje aj asymetrickejším výzorom, uvádza Express.co.uk.

Vedci odhalili tajomstvo ľudskej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

McAuliffeová zároveň dodala, že ľudia sú k sebe priťahovaní na základe odlišnosti imunitného systému, ktorý sa odráža v osobitom telesnom pachu. Opačné pohlavie si partnera s vhodným imunitným systémom jednoducho dokáže „vyčuchať“. Takto si vieme nájsť partnera, s ktorým splodíme najzdravšieho potomka.

Za atraktivitou stoja aj črevné baktérie, ktoré majú schopnosť regulovať centrálnu nervovú sústavu a tvorbu hormónov. Z výskumu baktérií v ľudskom tele vyplýva, že dokážu regulovať aj našu chuť k jedlu, energetické hladiny, hmotnosť či náladu.

Viac o téme: VôňaAtraktivitaTelesný pach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu