Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Študent (†21) skočil z mosta, mrazivý odkaz pred smrťou

Niall (vľavo) prehral boj s depresiou Zobraziť galériu (3)
Niall (vľavo) prehral boj s depresiou (Zdroj: Facebook)

NEWCASTLE - Niall Paraskos dlhé roky bojoval s depresiou, no nakoniec prehral. Pred smrťou na sociálnej sieti zanechal smutný, ale hlavne veľavravný, odkaz adresovaný svojim najbližším. Možno keby tí viac trvali na odbornej pomoci, mohlo byť všetko inak.

Dvadsaťjedenročný Niall dlho bojoval so svojimi démonmi. Jeho rodina o tom ale paradoxne vôbec netušila, pretože ich údajne tým nechcel zaťažovať. Pomoc hľadal u lekárov, ale po tom, ako mu vôbec nezabrali predpísané lieky, začal užívať drogy. Myslel si, že práve vďaka nim sa mu podarí dokončiť štúdium na univerzite. 

Študent (†21) skočil z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

No depresia mladíka premohla a nakoniec spáchal samovraždu skokom z mosta v meste Newcastle. Ešte predtým ale na Facebooku zanechal veľmi smutný odkaz. 

Študent (†21) skočil z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"Chcem sa len veľmi pekne poďakovať  Laure Joice, Joanne Street a Rhiannonovi Winfieldovi. Bez týchto troch anjelov a ďalších kamarátov z Leedsu by som to nedotiahol takto ďaleko. Bohužiaľ sa však stále cítim na h**no. Potreboval fyzickú aj emocionálnu podporu, ktorá by ma zachránila. Moji spolubývajúci ale usúdili, že na túto rolu nie sú tí praví a ja im ani nič nevyčítam. Len si predstavte, že práve končíte školu a bývate s chlapíkom, ktorý má samovražedné sklony. Jednoducho chcem týmto spôsobom poďakovať všetkým, ktorí mi pomohli v týchto ťažkých časoch. Mrzí ma, že som nedokázal byť silnejším."

Prípad polícia najskôr uzavrela ako samovraždu, no koroner teraz vyhlásil, že to bolo nesprávne rozhodnutie, pretože Niall pred smrťou užil extázu. Patológ Clive Bloxham uviedol, že v jeho tele sa našlo také množstvo MDMA, že keby aj neskočil z mosta, zrejme by zomrel na predávkovanie. Spolubývajúci nebohého neskôr priznali, že mohli pre Nialla urobiť viac. 

Viac o téme: DepresiaSamovražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu