Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rybár mal šťastie v nešťastí: Obrí mečúň ho strhol do vody, šesť hodín čakal na zázrak

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

SYDNEY - Niekoľkohodinový pobyt v studenej vode hemžiacej sa žralokmi prežil austrálsky rybár potom, čo prehral svoj boj s obrím mečúňom: namiesto toho, aby ryba, vážiaca až niekoľko sto kilogramov, skončila v rybárovej loďke, naopak rybára strhla z člna do vody. Príbeh mal nakoniec šťastný koniec, keď smoliara z vody vylovili záchranári.

Mladík podľa agentúry AFP rybárčil sám asi 50 kilometrov od pobrežia západnej Austrálie, keď mu zabral mečúň, čo je inak ryba preslávená románom Ernesta Hemingwaya Starec a more, ktorý ukazuje dlhý boj starého rybára s obrovským mečúňom. Namiesto dlhého zápolenia sa však mladý Austrálčan nechal vyviesť z rovnováhy a letel cez palubu. Ani sa nestačil chytiť svojho člna, ktorý prúd vzápätí odniesol mimo dosahu.
 
Mladík však napriek tomu môže hovoriť o obrovskom šťastí: prázdneho člna si všimol iný rybár, ktorý zalarmoval záchranárov a tí v odľahlej oblasti dokázali stroskotanca nájsť. "Len hlava vyčnievala z oceánu," povedal veliteľ záchranárov Rusty Ellis a dodal, že mladík po šiestich hodinách vo vode trpel podchladením. Iní dvaja osameli rybári v týchto končinách vlani také šťastie nemali a na mori zahynuli.
Viac o téme: RybárAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu