Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Turistku (22) z hostela uniesol šialený Švéd: Zachránili ju tajné esemesky a Google Maps

Mary Kate Heysová Zobraziť galériu (3)
Mary Kate Heysová (Zdroj: Instagram)

MOOLOOLABA - "Uniesli ma, prosím, ponáhľaj sa! Tieto slová adresovala mladá turistka svojmu otcovi po tom, ako sa dostala do rúk psychicky chorého mladíka. Našťastie všetko dobre dopadlo, no ktovie, ako by sa tento príbeh skončil, nebyť moderných technológií.

Dvadsaťročná britská turistka porozprávala o tom, ako bola minulý týždeň unesená z hostela na austrálskom pobreží Sunshine Coast v štáte Queensland. Tam sa zoznámila s dvadsaťdvaročným Švédom. V pondelok ráno zhruba o pol piatej ju zobudil a poprosil, aby s ním išla na jedno dobrodružstvo do Brisbane. Mal pritom divný pohľad a zrejme bol v tom čase aj pod vplyvom drog.

Polícia otvorila prípad z roku 1970: Nové desivé svedectvo, dievčatko (3) padlo do rúk beštii

Mary Kate Heysová s ním napriek tomu nastúpila do auta, lebo sa bála o jeho bezpečnosť, píše denník The Courier-Mail. Mladík jej oznámil, že idú do mesta Cairns, vzdialeného asi 1500 km od ich hostela. "Celý čas rozprával o tom, ako si po nás prídu mimozemšťania, tak im musíme uniknúť. Strašne som sa bála, myslela som, že zomrieme," povedala. 

Turistku (22) z hostela
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram)

Dievčine sa v nestráženej chvíli podarilo poslať esemesku svojmu otcovi a vďaka Google Maps aj svoju pozíciu. V správach stálo: "Oci, si hore? Potrebujem, aby si zavolal na austrálsku políciu. "Uniesol ma jeden muž. Prosím, ponáhľaj sa." Vydesený Brit následne kontaktoval miestnu políciu, ktorá dvojicu vypátrala v meste Gympie a Mary vyslobodila. Mladík skončil na psychiatrii. 

Turistku (22) z hostela
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram)

"Žena uviedla, že bola zadržiavaná proti svojej vôli. Polícia preto musela pristúpiť k tomu, že auto zastavila a prinavrátila jej slobodu," uviedol queenslandský policajný hovorca s tým, že Heysová sa rozhodla nepodávať na dotyčného trestné oznámenie. Zrejme jej ho vzhľadom na nie príliš dobrý zdravotný stav prišlo ľúto. 

Viac o téme: únosAustráliaHostel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu