Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO z tanečnej šou pobúrilo divákov: Manželka Putinovho hovorcu ako hrdinka z koncentráku

Umenie alebo paškvil? Zobraziť galériu (3)
Umenie alebo paškvil? (Zdroj: YouTube/Ледниковый Период)

MOSKVA - Spory v Rusku vyvolala bývalá olympijská šampiónka v krasokorčuľovaní a manželka hovorcu ruského prezidenta Taťjana Navková, keď v populárnej tanečnej súťaži vystúpila v pruhovanom šate väzňov koncentračných táborov a so žltou židovskou hviezdou. Show cez víkend vysielala štátna televízia. Od poroty získal väzenský tanec lásky maximálny počet bodov.

Bývalá väzenkyňa sa vrátila do koncentračného tábora Sereď po 74 rokoch: Ťažký boj s emóciami

Navková vysvetľovala, že vystúpenie inšpiroval jej obľúbený film Život je krásny a že chcela deťom pripomenúť strašnú dobu. Ohlas na sociálnych sieťach ale bol podľa serveru newsru.com nejednoznačný, a to aj v podobe nepublikovateľných výrazov či rád, aby tanečníci skúsili pár mesiacov hladovania, alebo vystúpenie zakončili v plynovej komore.

VIDEO z tanečnej šou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Ледниковый Период)

Iných divákov ale tanec dojal až k slzám. Ďalší pripomínali, že vystúpenie je dielom choreografa a strieborného medailistu z olympiády v roku 2002 Ilju Averbucha, ktorý je sám Žid.

"Téma je natoľko bolestná, natoľko krvavá, že je otázkou, ako ju uchopiť. Aké tu majú byť kritériá? Myslím, že by tu nemali mať miesto posmech, irónia či úškľabky. Ale holokaust nie je len o zabíjaní, ale aj o obrovskom vzdore, vzdore ducha a o ľudskej dôstojnosti. Ak to v tomto tanci bolo, potom v ňom nič zlé nevidím," uviedla spisovateľka Alla Gerberová, ktorá v Rusku vedie osvetové stredisko o holokauste, a dodala, že aj "v najstrašnejších podmienkach ľudia do poslednej minúty žili, písali, spievali a milovali".

Navková, ktorá sa vlani vydala za Putinovho hovorcu Dmitrija Peskova, má olympijské zlato zo súťaže tanečných párov v Turíne v roku 2006. Ešte predtým s Romanom Kostomarovom vyhrala, čo sa dalo, boli trojnásobným majstrami Európy a dvojnásobnými majstrami sveta.

Peskov a Navková
Zobraziť galériu (3)
Peskov a Navková  (Zdroj: SITA/AP)

Najerotickejšie videá z argentínskych reality šou: Naši TV cenzori by toto nepredýchali
Viac o téme: Dmitrij PeskovTaťjana Navková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu