Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Trend, ktorý si získava nových priaznivcov, ohrozuje zdravie. Odborníci varujú!

Snake eyes Zobraziť galériu (3)
Snake eyes (Zdroj: YouTube)

NEW YORK - Tetovanie, piercing a iné výstrelky sú stále populárnejšie. Tento trend si získava nespočetne veľa fanúšikov. To pre profesionálov znamená, že sa treba rozvíjať a posúvať hranice ďalej. Keď si zákazník pýta, je treba spraviť všetko preto, aby bol spokojný. Málokto sa ale zamyslí nad nebezpečenstvami, ktoré sa pod touto módou ukrývajú.

Prepichnuté uši sú záležitosť, ktorú väčšina rodičov rieši ešte v útlom veku dieťaťa. To je štandard. Hranice sa ale posúvajú a ľudia žiadajú viac. Každé jedno prepichnutie so sebou však nesie určité nebezpečenstvo. Nie len uši, piercing sa dnes už dá aplikovať na tie najrôznejšie miesta. Jeden z týchto výmyslov je už naozaj na hrane a varujú pred ním aj profesionáli.

TJ Cantwell, ktorý pracuje v Studio 28 v New Yorku, vydal upozornenie o jednom druhu piercingu, ktorý je známy pod názvom "Snake eyes​." Podľa jeho slov každý, kto sa pre neho rozhodne, riskuje, pretože ako sám Cantwell povedal, je to "extrémne nebezpečné." Ide konkrétne o piercing, ktorý vyzerá ako dva samostatné. Pravdou je, že sú to dve zakončenia a spája ich zakrivená činka, ktorá ide vodorovne cez jazyk.

FOTO Trend, ktorý si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Nebezpečenstvo predstavuje fakt, že prepichnutie a diery sa viažu na dva svaly, ktoré tvoria jazyk, čo znamená, že sa bez nich nedokáže hýbať. Navyše piercing môže spôsobiť vážne problémy so zubami, keďže sa činka dotýka zadnej časti zubov. "Je takmer isté, že klient zažije praskanie, vylamovanie alebo rozchádzanie sa zubov. Môže sa ďalej stať, že telo nepríjme kov a klientovi zostanú nepekné jazvy," vysvetlil TJ. Vyplýva z toho jediné, že aj keď sa to zdá estetické, môže to narobiť viac škody ako úžitku.

FOTO Trend, ktorý si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Zlé prognózy a hroziace nebezpečenstvo potvrdil aj Dr. Bartone, ktorý sa pohybuje v lekárskom odbore už viac ako 25 rokov. Ďalšími komplikáciami môžu byť rôzne infekcie, chyby reči, zvýšenie slinenia a už spomínané problémy so zubami. Podľa austrálskej lekárskej asociácie, môže v krajných prípadoch prísť až ku otrave krvi, zablokovaniu dýchacích ciest, rovnako ako výskyt chorôb, ako je HIV a hepatitída.

Nevesta pred otcom osem rokov ukrývala TAJOMSTVO: Keď na to prišiel, zostal zdrvený

Bartone si myslí, že ľudia, ktorí sa rozhodnú pre tento krok, by sa mali dobre informovať o možných nežiaducich následkoch. "Jazyk používame pre rad funkcií. Či už na rozprávanie, žuvanie alebo trávenie," vysvetlil. "Čím viac cudzích telies v jazyku, tým väčšia pravdepodobnosť, že nastanú problémy s jeho používaním," dodal.  

Viac o téme: TrendMódaPiercingJazykNebezpečenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu