Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Záhadná smrť Jozefa v Alpách: VIDEO Diabolský plán vraždy, Janu dostala malá chybička

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Thinkstock)

BOLZANO - Šokujúci prípad otriasa Talianskom. Slovák Jozef odišiel zo sveta záhadným spôsobom. Podľa jeho manželky Jany sa stal obeťou metanolovej kauzy, ktorá pred tromi rokmi valcovala Česko. Zomrel po požití alkoholu. Na povrch ale vyplávali informácie, ktoré hovoria o zákernej vražde.

Muž zomrel v decembri 2013, keď v Česku zúrila metanolová kauza. Pitva preukázala, že Jozef naozaj zomrel na následky otravy metanolom. Od septembra 2012 do februára 2014 si v Česku vyžiadala 48 životov.

Z Jozefovej vraždy je podozrivá manželka 

Prípadom Jozefovej smrti sa polícia intenzívne zaoberala. Vyšetrovatelia Jane neuverili, že jej manžel zomrel po tom, čo na párty pil s kamarátmi vodku z Česka. Obvinili ju z vraždy. Prokurátor sa s obvinením stotožnil a ženu obžaloval z plánovanej vraždy manžela Jozefa. Dôkazom bol aj jej počítač, kde kriminalisti objavili odkazy na množstvo stránok s metanolom, ktoré žena intenzívne študovala. 

Prešovčan prelial otrávený alkohol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

Jana pred súdom

Jana sa postavila pred súd v Bolzane. Vysvitlo, že manželia sa často hádali. Kolega zosnulého Jozefa pred senátom vypovedal, že pár mesiacov pred smrťou bol Jozef tirkrát v Južnom Tirolsku u neho doma. Opakovane sa sťažoval na bolesti brucha, zmätenosť a únavu. Mal bledú tvár a nažltlé oči. Okrem toho uviedol, že medzi 11. a 13. decembrom 2013 došlo medzi manželmi k búrlivej hádke. 

Osudná párty

Ako informuje suedtirolnews.it, svedok priznal, že večer 11. decembra oslavovali s Jozefom a ďalšími tromi kamarátmi v byte v talianskom meste Vadena ukončenie jablčnej sezóny. Pili likér, víno, pivo a hlavne vodku. Keď už mali dosť, Jozef vytiahol druhú fľašu vodky. Jana vtedy povedala, že fľašu manžel dostal od priateľa z Hodonína v Česku. 


Prečítajte si aj:

Nový prípad otravy metanolom v Česku: Muž bojuje o život


Deň po prehýrenej noci Jozef spôsobil dopravnú nehodu, kvôli poškodenému zraku. Bol už takmer slepý. Aj keď ho 13. decembra previezli do nemocnic, lekári mu už nedokázali pomôcť.  

V Janinom počítači vyšetrovatelia neskôr objavili aj fotografiu, na ktorej je zachytená v intímnej chvíli s futbalovým trénerom svojho syna. Manželský trojuholník preto pripadá do úvahy v prípade objasnenia metanolovej smrti. 

 

 

Viac o téme: PartneriOtravaSúd Bolzano
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu