Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Najabsurdnejšia „pokuta“ na svete: Muž ukázal účet, ktorý musel zaplatiť po narodení dieťaťa

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

SALT LAKE CITY - Ryan Grassley z Utahu mal to šťastie, že mohol byť pri narodení svojho syna. Sestra mu dokonca dovolila, aby maličkého novorodenca nakrátko podržal v rukách. Emotívny zážitok mal ale dohru, akú novopečený otec nečakal. O mesiac neskôr dostal od nemocnice bizarný účet.

„Musel som zaplatiť 39,35 dolára za to, že som podržal svoje dieťa po narodení,“ uviedol Ryan Grassley a na sociálnej sieti Reddit zverejnil fotografiu účtu, ktorý mu vystavila nemocnica. Dôvodom bolo to, že svoje dieťa po pôrode vystavil kožnému kontaktu.

Príbehy žien, ktoré porodili v koncentračnom tábore: Slovenka uchránila svoje dieťa pred smrťou

Otca poplatok šokoval a zároveň pobavil. Dieťa mu totiž na rukách dovolila podržať samotná zdravotná sestra, dokonca sa s dieťaťom mohol odfotiť. Hovorkyňa nemocnice Utah Valley Hospital v Provo, kde sa dieťa narodilo, podľa amerických médií spresnila, že dôvodom bol pôrod cisárskym rezom. Ak by sa dieťa narodilo prirodzenou cestou, personál nemocnice nezabraňuje kontaktu matky s novorodencom. Suma, ktorú nemocnica naúčtovala rodine, súvisel s nadštandardnými bezpečnostnými opatreniami. V doklade o vyúčtovaní však nemocnica nevysvetlila, ako súvisel telesný kontakt rodiča s dieťaťom s vyrubenou sumou. 

Najabsurdnejšia „pokuta“ na svete:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: reddit)

Viac o téme: NovorodenecPôrodúčetPokuta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu